Pet omiljenih tipova svedbenih torti

Autor Datum 06/09/2018

Elegancija je najčešće jedan od imperativa svakog venčanja, bez obzira na broj zvanica, te svaki segment ovog dana mora odgovoriti na zadatak prefinjenosti i uglađenosti. Tako, ni izbor svadbene torte u ovom duhu ne predstavlja jednostavnu obavezu, jer nam se veoma lako može desiti da skrenemo u kič i prenatrpanost raznim detaljima. Stoga, ukoliko želite da izgled Vaše svadbene torte bude u skladu sa elegancijom čitavog dana, razmotrite neku od sledećih ideja. Naredne opcije ujedno su i najmoderniji trendovi u izradi torti za venčanja.

Svadbene torte

Svadbene torte

Ombre tehnika

Ombre tehnika osvojila je modnu scenu pre nekoliko godina, pa se tako preselila i na svadbene torte. Prefinjen izgled postiže se izborom jedne boje, koja se nijansira od svetlije ka tamnijoj – ili obrnuto – od najnižeg do najvišeg sprata torte. Ukoliko biste voleli da postignete visoku eleganciju Vaše svadbene torte, odlučite se za nijansiranje od bele do krem boje ili nežne puder roze nijanse. Za one malo hrabrije, ljubičasta predstavlja odličan izbor, jer se njena intenzivnost savršeno uklapa sa belom bojom koja najčešće dominira proslavama venčanja.

Svadbene torte sa biserima

Kada je u pitanju jedan od najpopularnijih trendova u izradi svadbene torte, ukrašavanje biserima od fondana ili šlaga, važno je birati isključivo jednu boju i diskretne dodatke, kako bi se postigla otmenost i elegancija. Biseri bi, u tom slučaju, trebalo da krase samo obode ili ivice svadbene torte, čemu se može dodati cveće na vrhu u istoj boji (prirodno, veštačko ili jestivo), ili pak krupni biseri između svakog od spratova.

Spratovi od slatkih poklona

Jednu od najoriginalnijih verzija svadbene torte predstavlja njena izrada od mnoštva malih poklona formiranih u spratove ili pak nekoliko velikih, naslaganih jedni na druge, na čiji vrh se u oba slučaja postavljaju figurice mladenaca. Ovakva torta odaje utisak elegancije, ali i duhovitosti para, i savršen je izbor za one koji žele da čitavom događaju dodaju notu nonšalancije.

Kombinacija bele i zlatne boje

Bela i zlatna su kombinacija boja koja uvek nosi epitet visoke elegancije i istovremeno su simbol bogastva i prosperiteta. Zato je dobro belu podlogu svadbene torte iskoristiti za poigravanje zlatnim detaljima, bilo da su u pitanju mašne, cveće ili jednostavno senčenje zlatnim detaljima. Jednu od traženijih verzija svadbene torte u kombinaciji ovih boja predstavlja torta na pet spratova, okrugle forme, po čijim obodima su na sredini izvučene tanje zlatne linije, dok su na spojevima spratova smešteni buketi od zlatnog cveća i lišća, veoma diskretni i prefinjeni.

Reljefna izrada svadbene torte

Reljefna izrada svadbene torte najbolji je izbor za one koji eleganciju vide u jednostavnosti i decentnosti. Ukoliko ste ovakva osoba, razmislite o izgledu Vaše svadbene torte koja će na obodima imati izrađenu čipku kao reljef u fondanu, ili pak kombinaciju crne i bele boje, u vidu krupnih crnih šara na beloj podlozi. Odličnu verziju predstavlja i spoj bordo i bele boje – u tom slučaju, reljef u fondanu se ispunjava ovom nijansom. Takođe, osim čipke, u reljefu se mogu izraditi i cveće ili talasi, koji postižu dinamiku kod jednobojnih svadbenih torti, ili pak nabori poput svilene tkanine, koji se mogu uklopiti i sa modelom venčanice.
Izvor: Lav Cakes

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.