Pet savjet za brži rast vaše kose

Autor Datum 09/02/2018

Rast kose odvija se prirodno, ali postoje mnoge stvari kojima mi usporavamo taj postupak. Ako imaš problema s konstantnim opadanjem kose, svakako posjeti liječnika jer bi u pitanju moglo biti više stvari – hormonski poremećaj uzrokovanpolicističnim jajnicima ili uzimanjem pilula, stres, anemija ili neki drugi razlog na kojem treba poraditi.

Ako ti kosa ne opada u zabrinjavajućoj količini, a želiš da podstakneš njen rast, obrati pozornost na ovih 5 stvari:

1. Zdrava prehrana

Za rast kose su nužni željezo, cink, proteini i vitamin B! Ako ih nema dovoljno u tvojoj prehrani, velika je vjerojatnost da ti je kosa slaba. Zeleno povrće, riba, meso, cikla … to su namirnice koje će itekako pomoći rastu tvoje kose.

2. Dodaci prehrani

Vitamin B poznat je po tome što ubrzava rast kose i noktiju. Možeš nabaviti kapsule s vitaminom B ili piti hmelj koji ga je prepun.

3. Piling vlasišta

Za zdrav rast kose izuzetno je važno zdravo vlasište. Ako “začepljeno” masnim slojem, ostacima kozmetičkih proizvoda ili ljuskicama, kosa će rasti sporije. Zato je dobro da jednom tjedno napraviš piling vlasišta. Nikako ne koristi piling koji bi koristila na licu – piling za vlasište nabavi u frizerskim salonima ili ga napravi sama od žličice kave i dvije žlice maslinovog ulja.

4. Masaža vlasišta

Dobra cirkulacija je važna za rast kose, pa je odlična ideja da nekoliko puta nedeljnoizmasiraš vlasište. Sjećaš se kako to rade frizerke pri pranju kose? Dok gledaš omiljenu seriju, prstima izmasiraj cijelo vlasište nekoliko minuta kako bi potaknula prokrvljenost.

5. Prestani nosiš kosu u punđi i repu

Ako stalno imaš kosu čvrsto vezanu u rep ili punđu, dolazi do dva problema. Dio kose na kojem vezuješ rep postaje slab i puca, a uz to konstantno zatežeš kosu na tjemenu. Naravno, to ne znači da nikada ne smiješ nositi ove frizure, ali kod kuće i za spavanje kosu ukroti ukosnicama, trakama ili maramama.
Izvor:index

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.