Pet savjeta od velike pomoći za suhu kosu

Umjesto što ćete kupovati razne kemijske proizvode izliječiti suhu kosu, predlažemo da počnete od sljedećih pet savjeta:
5 savjeta od velike pomoci za suhu kosu

Pažljivo birajte proizvode

Potražite proizvode s niskim pH vrijednostima koji sadrže sastojke za zadržavanje vlage. Pažljivo odaberite šampon i regenerator.

Nemojte često prati kosu

Vlasi proizvode svoje ulje koje štiti kosu, pa stoga pazite kada perete kosu. Nemojte prejako trljati korijen kose. Zapamtite, vašoj kosi je potrebna hidratacija. Perite je svaka dva-tri dana, a ako je potrebno upotrijebite šampon za suho pranje.

Smanjite temperaturu na sušilu

Ako je vaša kosa suha i krhka, ostavite je da se prirodno suši bez upotrebe fena što češće možete. Ako se dogodi da žurite i morate upotrijebiti fen, postaviti ga na najnižu temperaturu. Izbjegavajte glačala za kosu i figaro što je više moguće, a kada ih koristite stavite proizvod za zaštitu kose.

Izbjegavajte kemijske tretmane

Gotovo sve žene vole farbaju kosu, ali zapamtite da iako lijepo djeluje, ona u priličnoj mjeri oštećuje vlasi. Ako baš morate, onda koristite boje koje traju duže kako ne biste tretirali kosu često.

Osam čaša vode na dan

Vaša kosa je dio vašeg tijela pa ako se ne brinete za njega neće vam pomoći ni jedan od ovih savjeta. Pijte najmanje osam čaša dnevno, ali probajte deset.
Izvor:frizure.hr