Pet tajni za njegu tijela

Autor Datum 17/12/2017

Ponekad nam se čini da moramo utrošiti jako puno vremena da bismo dobro izgledali, ali to nije tako. Cijelo tijelo možete jako lako njegovati dok se tuširate, a mi vam donosimo savjete stručnjaka.

Četkajte kožu dok je suha

Ovo će oduzeti možda 2 minute vašeg vremena, a koža i tijelo će vam biti zahvalni. Suho četkanje kože će pospješiti cirkulaciju krvi i limfe, koja je odgovorna za ispiranje toksina iz stanica. Suho četkanje će ukloniti mrtve stanice kože.

Prije nego se počnete tuširati, uzmite četku za kožu od prirodnih materijala i četkajte ju od stopala prema srcu.

Hidratizirajte kosu

Neka vaša kosa postane sjajnija i mekša u samo nekoliko sekundi. Nanesite regenerator koji inače koristite cijelom dužinom kose. Nemojte ga odmah ispirati, već pustite da stoji dok ste vi pod toplim tušem. Para i toplina će pospješiti djelovanje regeneratora.

Nanesite regenerator kada isperete šampon. Pustite da regenerator djeluje do vi perete ostatak tijela.

Napravite brzu masku za lice

Ne treba vam dodatnih 30 minuta da biste nahranili svoje lice. Veliki broj maski na licu treba ostati tek 10 minuta. Masku možete nanijeti na lice prije tuširanja i držati ju na licu dok se tuširate. Para i topla voda će otvoriti pore i omogućiti vitaminima i hranjivim tvarima da lakše uđu u dublje slojeve kože.

Masku nanesite na lice nakon što ga očistite. Držite ju na licu dok se tuširate. Nemojte previše brinuti o tome ako se malo maske ispere s lica.

Napravite brzu pedikuru

Nakon što nanesete regenerator na kosu, vjerojatno ostatak sa ruku isperete. Nemojte. Ostatak regeneratora nanesite na stopala. Razmažite ostatak regeneratora po cijelim stopalima, naročito na područje pete i prstiju.

Ako je vašim stopalima potrebno malo više njege, prvo napravite piling, a potom utrljajte regenerator. Sve to radite pod tušem jer će para i topla voda omogućiti dublje prodiranje hranjivih tvari.

Ne zaboravite na losion

Kako biste bili sigurni u to da će vaša koža izgledati lijepo i nakon tuširanja, nanesite losion ili mlijeko za tijelo po cijelom tijelu. Važno je da ga nanesete odmah nakon tuširanja jer će se bolje apsorbirati. Stručnjaci preporučuju losione s glicerinom i hijaluronskom kiselinom koji se brzo apsorbiraju i hidratiziraju kožu.

Nanošenje losiona može biti dosadno, ali nemojte to preskakati jer je to osnova njege kože. Nanesite losion 3-5 minuta nakon tuširanja, dok su vrata kupaonice još uvijek zatvorena. Pore ​​su sada otvorene i brzo će upiti hranjive tvari.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.