Pet vježbi za lijep izgled trbušnjaka

Nemojte se predajete tako lako, jer donosimo pet super jednostavnih vježbi uz pomoć kojih ćete za kratko vrijeme zategnuti trbuh i savršeno izgledati u uskoj haljini.

Izdržaj na stolici

Sjednite na stolicu. Oslonite se rukama na stolicu, zategnite stražnjicu i polako je podignite od stolice. Zadržite se u tom položaju dok ne izbrojite do deset pa se polako vratite u sjedeći položaj. Vježbu ponovite petnaest puta.

Delfin

Zauzmite položaj za sklek, ali se za ovu vježbu morate osloniti na laktove. Lagano podignite kukove prema gore vodeći računa da su leđa ravna, a noge zategnute. Ostanite u ovom položaju trideset sekundi (ili manje, ovisi koliko ste fizički spremni) pa se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite deset puta.

Pravljenje krugova jednom nogom

Lezite na leđa. Ruke su ispružene pored tijela. Obje noge podignite nekoliko centimetara od poda. Nakon toga jednu nogu podignite prema gore tako da pravi kut od 90 stupnjeva u odnosu na pod. Sada tom nogom počnite dapravite male krugove u zraku (u smjeru kazaljke na satu). Učinite deset ponavljanja pa isto ponovite i drugom nogom. Pokušajte tijekom cijele vježbe ne spuštate noge na pod.

Trbušnjaci s opterećenjem

Lezite na leđa s nogama savijenim u koljenima. U ruke uzmite medicinku (ili uteg) i stavite je ispred grudi. Podignite se u sjedeći položaj, a istovremeno medicinku (uteg) gurnite naprijed. Ruke moraju biti potpuno zategnute. Vratite medicinku (uteg) nazad pa se i vi vratite u početni položaj. Vježbu ponovite još petnaest puta.

Bicikl

Lezite na leđa s rukama savijenim iza glave. Koljena približite prsima, a ramena par centimetara podignite od poda. U zraku ispružite desnu nogu, a lijevu savijte pod kutom od 45 stupnjeva. Istovremeno lijevom koljenu približite lakat desne ruke. Brzo zamijenite strane tako da desnom koljenu privući lakat lijeve ruke. Učinite dvadeset izmjeničnih ponavljanja.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.