Piskavica – prirodno povećanje grudi i mršavljenje

San svake žene je da nađe lijek koji će učiniti da njene grudi izgledaju veće a struk tanji. Piskavica je upravo ta čudotvorna biljka koja pomaže u obnovi cjelokupnog organizma.

Mada zvuči nevjerojatno, piskavica može ženama povećati grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utječe na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu.

Osim za ljepotu, dobra je i za doilje jer potiče proizvodnju mlijeka, umiruje dojenče, opskrbljuje ih željezom i pomaže im u dobivanju na težini.

Ovo čudotvorno sjeme također, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog djelovanja na maternicu konzumirajte je par dana prije poroda, jer podstuče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača spolnu moć i liječi mnoge spolne probleme.

Prorok Muhamed je rekao za maleno sjeme piskavice: “Da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.”

To je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata.

Piskavica se može svrstati u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cijenjena.

U liječenju i prehrani se koristi njeno sjeme, koje je neizbježan sastojak karija i drugih začinskih mješavina vrlo popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku.

Ovo čudotvorno sjeme koriste i u liječenju alergija, visokog tlaka, reguliranju šećera u krvi, izbacivanju sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma i td.

Međutim, okus ove biljke je izrazito orak i opor, pa se na njega morate navići.

Čaj od piskavice

Dvije žličice sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuhajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, te procijedite. Pijte polagano, u malim gutljajima.

Prah od piskavice

Sjeme možete kuhati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije). Uzimajte pola žličice dva puta dnevno za poboljšanje probave.

Laksativ od piskavice

U svrhu laksativa, pola do jedne male žličice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do triput dnevno.
Izvor:stil

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *