Pivo u službi ljepote – za njegu kože i kose

Pivo osim što spada u najomiljenija ljetna alkoholna pića, ali ono je i više od toga – može vam pomoći i da izgledate bolje.

Predstavljamo vam par načina na koje vam ovo popularno, pjenušavo piće može pomoći da izgledate odlično.

Bori se protiv bora

Kvasac koji se koristi u proizvodnji piva ima neočekivanu moć uljepšavanja. Na popisu sastojaka većine krema protiv bora naći ćete ga pod nazivom adenozin trifosfat (adenosine triphosphate). Pomenuti sastojak vrlo je učinkovit kod “peglanja” bora.

Bori se protiv akni

Sedimenti piva (pivski kvasac) mogu pomoći u slučajevima akni usporavanjem proizvodnje sebuma i eliminiranjem bakterija koje uzrokuju stvaranje akni. Ovaj glavni sastojak piva poznat je i kao odlično sredstvo u održavanju pH ravnoteže kože na optimalnoj razini.

Blistava koža

Kada se nanosi površinski, pivo može očistiti ten, izliječiti perutanje kože i učiniti kožu glatkom i to sve zahvaljujući pantotenskoj kiselini i vitaminima koje sadrži.

Omekšava pete

Vitamini B kompleksa, minerali i kvasac koje pivo sadrži mogu omekšati zadebljanja na petama. U ove svrhe najbolje je upotrebljavati tamnije varijante, jer one sadrže više antioksidansa, hranjivih tvari i proteina koji pomažu da “posao” na petama što lakše obavite.

Daje kosi sjaj

Pored B vitamina, proteini koji se nalaze u sladu i hmelju pomažu u obnavljanju oštećene kose pa joj mogu dodati volumen. U međuvremenu, maltoza i saharozau ovom popularnom piću daju kosi predivan sjaj.
Izvor:stvarukusa