Pivo za zdravlje i mršavljenje

U prilog tome govore rezultati istraživanja talijanskih stručnjaka iz 2011, koji su otkrili da “umjerene pivopije” imaju čak 42 posto manje šanse da obole od srčanih bolesti, piše Huffington post.

Također, prema pisanju časopisa “Men’s Health”, flaša piva dnevno (pola litre) može smanjiti rizik od pojave bubrežnog kamenca za čak 40 posto.

Stručnjaci su otkrili i da silicij koji se nalazi u pivu smanjuje unos aluminija u probavni sustav i time usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je dobar borac protiv Alzheimerove bolesti.
Što se tiče “pivskog trbuha“, znanstvenici kažu da nema dokaza da pivo deblja, naprotiv tvrde da pomaže kod gubitka suvišnih kilograma.

“Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, što pomaže probavu masne hrane. Sadrži mnogo vlakana, pa će dvije čaše piva osigurati unos od 10 do 30 posto preporučene doze što omogućuje da se osoba duže osjeća sitom”, kaže doktor Steven Domenig, upravitelj Medicinskog centra u Austriji.

Međutim, unatoč dokazima o zdravstvenim prednostima piva, National Health Service upozorava da redovito ispijanje piva može povećati rizik od pojave raka grla, raka dojke kod žena, moždanog udara, visokog krvnog tlaka, bolesti jetre, gušterače, smanjenja plodnosti …
Izvor:NoviMagazin.rs