Pivski kvasac za brži rast kose – Maske – Priprema

Autor Datum 15/12/2017

Problemi rasta kose mogu uzrokovati puno frustracija onima koji žele dugu i zdravu kosu. Iako je proces različit za sve na temelju genetike i dnevnih navika, postoje neki proizvodi koji možete koristiti za brži rast kose bez štetnih kemilkalija. Jedan od njih je pivski kvasac, koji se često koristi u kuhinji kako bi se ubrzao fermentaciju i osigurao esencijalne hranjive tvari. Ovaj sastojak prirodnog podrijetla sadrži značajne količine folne kiseline, vitamina B i esencijalnih aminokiselina koje pomažu jačanju vaše kose. Redovita uporaba će kontrolirati gubitak kose i poboljšati zdravlje vaših kapilara kako bi vaša kosa brže rasla. Pivski kvasac je odličan čišćenje vlasišta, poticanje cirkulacije i uklanjanje mrtvih stanica kože. Najbolje od svega je što pivski kvasac možete kupiti jeftino a ne sadrži štetne kemilikalije pa neće uzrokovati nuspojave. Sada vam predstavljamo tri maske od pivskog kvasca kako bi ubrzali rast kose.

Pivski kvasac i med – Maska za kosu

Kada kombinirate pivski kvasac s medom, dobivate tretman koji hidrira i jača, idealna za suhu kosu koja ima tendenciju opadanja. Sadrži visoko kvalitetne proteine, kao i prirodne enzime, koji stimuliraju rast kose i daju joj volumen.

Potrebni sastojci: 3 žlice praškastog pivskog kvasca (30 g) i 6 žlica organskog meda (150 g).

Način pripreme maske za kosu: Sve sastojke stavite u zdijelu, dobro izmješajte i trebali bi dobiti gustu smijesu. Ako je potrebno možete dodati nekoliko žilica vode kako bi razrijedili smijesu.

Način primjene maske za kosu: Navlažite kosu i nanesite ovu masku preko cijelog vlasišta. Ostavite da dijeluje 20 minuta i nakon toga operite kosu sa toplom vodom. Ovu masku nanesite dva puta tjedno.

Pivski kvasac, žumanjak i jabukovo sirće

Je li vaša kosa izgleda beživotno? Zar ne raste onako kako želite? Pokušajte ovu masku za kosu od pivskog kvasca, žumanjka i jabukovog sirćeta.

Ova kombinacija sastojaka osigurava puno proteina, esencijalnih masnih kiselina i minerala koji pomažu da vaša kosa zadrži prirodnu vlagu a ujedno ubrzava njen rast.

Redovita primjena ove maske za kosu usporit će proces gubitka kose i spriječiti prhut vlasišta.
Za pripremu ove maske za kosu biti će potrebno: 2 žumanjka, 1 žličica pivskog kvasca (5 g), Pola žličice jabukovog sirće (2 ml) i 1 žlica meda (25 g)

Način pripreme maske za kosu: Prvo žumanjak stavite u zdijeli u dobro umutite. Nakon toga dodajte pivski kvasac, jabukovo sirće i med i dobro izmješajte.

Način primjene ove maske za kosu: Navlažite kosu i nanesite masku od korijena prema vrhu kose. Navucite kapu za tuširanje i ostavite da dijeluje 20 minuta. Nakon toga operite kosu kao i obično. Ovu masku možete primjenjivati dva puta tjedno.

Pivski kvasac, kokosovo ulje i aloe vera gela

Ova maska za koju preporučuje se za svako stanje kose jer neće mijenjati prirodnu proizvodnju ulja niti uzrokovati suhoću kose.

Sadrži antioksidante, proteine, vitamine i minerale koji pomažu u popravljanju ispucalih vrhova kose. Ova svojstva pomažu stimuliranju zdravog i bržeg rasta kose i uklanjanju mrtvih stanica koje sprečavaju kisik da dođe do korijena.

Za ovu masku biti će vam potrebni sljedeći sastjci: 1 žlica pivskog kvasca (10 g), 4 žlice aloe vera gela (60 g) i 2 žlice kokosovog ulja (30 g) .

Način pripreme maske: Stavite sve sastojke u blender i neka ih dobro izmješa jednu minutu. Neka ima kremastu i homogenu smijestu.

Način nanošenja ove maske na kosu: Bilo da je vaša kosa suha ili vlažna, nanesite ovu masku od korijena prema vrhu kose. Bilo bi dobro da podijelite u više pramenova tako da bi bilo lakše nanijeti masku. Navucite kapu za tuširanje i ostavite da dijeluje 30 minuta. Nakon toga operite kosu sa normalnim šamponom. Ovu masku možete koristiti dva do tri puta tjedno.

Da li sada znate koje prednosti pivski kvasac ima za kosu i kako možete napraviti maske za brži rast kose? Sada kada znate nadamo se da ćete neku od ovih maskih za kosu sa pivskim kvascem iskoristiti za njegu vaše kose.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.