Planiranje godišnjeg odmora

Autor Datum 06/04/2016

Opušteni ste, negdje daleko uživate od svakodnevnice, imate vremena…Na godišnjem odmoru jednostavno je sve drugačije i sve je super!
godisnji odmor  planiranje
Često je to pitanje atmosfere i zemlje u kojoj se odmaramo. To je ono što nam se sviđa i čega se poslije rado sijećamo tokom tmurnih i dosadnih jesenjih dana.
Evo nekoliko destinacija u kojima ćete sigurno uživati, a u pamćenju će vam ostati specifičnost te zemlje.

Italija

Talijani sve doživljavaju opuštenije, ne vole raditi pod stresom i uvijek nađu vremena za usputnu priču, na taj način doživljavamo ih opuštenima.

Španija

Kada na nekom španjolskom trgu gledaju flamenco show ili dođu u neki salsa club, čak i najzagriženiji neplesači ne mogu sebi pomoći a da ne počnu lupkati nogom u ritmu vatrene muzike. Španci jednostavno vole plesati! I sami ćete vidjeti kako ples smanjuje stres, opušta i odličan je za figuru. A ne treba spominjati kako je ples zabavan…

Turska

Jeste li tokom boravka u Turskoj uživali u hamamu? Ova na Orijentu rasprostranjena terapija kupkama, dubinski opušta, pročišćava dušu i tijelo: žene ili muškarci koji rade u tim kupkama prvo će vas nasapunjati mirisnim sapunom, zatim istrljati posebnom spužvom, zatim ćete probati razne parne kupke.

Švedska

Možda je duga hladna skandinavska zima razlog zašto Šveđani ljeti provode svaku minutu na otvorenom. Nepregledni krajolici i netaknuta priroda neizmjerno djeluje opuštajuće. Sačuvajte ili stvorite ponovno vezu sa prirodom u svojoj svakodnevnici.

Zašto ono u čemu ste uživali tokom odmora ne bi uvrstili u vašu svakodnevnicu?

Jer i poslije odmora, možete strastveno plesati u ludom ritmu, otići u wellness centar na masažu, nedjeljom otići u prirodu i uživati kao da ste na ponovnom odmoru. Naravno ovo sve, poput Talijana radite opušteno!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.