Počnite bitku sa celulitom na vrijeme

Bitka s celulitom je svakodnevica suvremenih žena, a problem “narančine kore” u nekom momentu ima svaka. Razlozi su sjedilački način života, nezdrava prehrana, pušenje, manjak fizičke aktivnosti … Međutim, celulit ne nastaje preko noći već se razvija polako i u fazama.

Prva faza je ona kada je vidljiv samo kada prstima pritišćete kožu.

U drugoj fazi, nakon pritiskanja, ostaju tragovi, neravnine su jasno vidljive, ali još nema bola. Treći stadij karakterizira bol na dodir, a koža izgleda poput narančine, dok se u četvrtom pojavljuju vrlo vidljive i bolne neravnine.

Da bi odgodili pojavu celulita ili ga ublažili, jasno je da morate voditi računa o prehrani i vježbati.

Tu su, naravno, i mnogobrojne kreme koje mogu pomoći u borbi sa ovim estetskim problemom, ali je važno istaći da one neće imati pun efekt ukoliko ih ne koristite redovito i ne promijenite način prehrane i života.

Većinu preparata potrebno je koristiti ujutro i navečer, kako bi učinak bio maksimalan.

Za razliku od “obične” kreme, proizvode protiv celulita nije dovoljno namazati i ostaviti da ih upije, već je važno da se umasiraju na kritična područja, kao što su bedra i bokovi. Možete to učiniti vrhovima prstiju ili masažerom, kružnim pokretima odozdo prema gore, sve dok se krema ne upije u potpunosti.

Ali, često ni to nije dovoljno, posebno ako se radi o tvrdokornim, dugogodišnjim naslagama. U tom slučaju, prije nego što stavite kremu, napravite piling protiv celulita koji će kožu pripremiti i pojača učinak preparata.
Izvor:Novosti