Pojava akni na licu ukazuje na zdravstvene probleme

Pojava akni na točno određenim dijelovima lica može ukazivati ​​na neki zdravstveni problem. Ovo je samo kratak opći vodič koji može ukazati na mogući problem.

ČELO

Probavni sustav: Smanjite unos prerađene hrane, količinu masti, i pojačajte unos vode.

OKO OČIJU I OBRVA

Bubrezi: Akne i sve ostalo što se pojavi u zoni oko očiju (uključujući i podočnjake), upućuju na dehidraciju. Pijte više tekućine, najbolje vodu.

KORIJEN NOSA

Jetra: Smanjite unos alkohola, masne hrane i mliječnih proizvoda. Ovo je zona na kojoj se javljaju i znakovi koji upućuju na alergiju na neku hranu. Vježbajte svakodnevno, hodajte na svježem zraku i spavajte dovoljno.

OBRAZI

Dišni sustav: Ako pušite ili ste alergični to će se odraziti na ovim zonama na licu. Ako nijedno od ovog navedenog nije problem, ne dopustite da se tijelo previše pregrijava. Jedite više hladne hrane, smanjite unos šećera i krećite se više na svježem zraku. Također, izbjegavajte meso, mliječne proizvode, alkohol, kofein i šećer. U prehranu dodajte više zelenog povrća.

BRADA

Hormoni: Akne u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promjene. Dovoljno spavajte, pijte dovoljno vode, jedite dosta povrća i održavajte kožu savršeno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica – akne na tom dijelu lica ukazuju i na ovulaciju.