Pojava bora zbog loših navika

Starenje ne možemo izbjeći, ali postoje načini da ga usporimo. Ako brinete o sebi, svom tijelu i duhu, izgledat i osjećat ćete se mlađe.
pojava bora lose navike
Prekinite s lošim navikama poput pušenja i pijančenja, zato što će vam lice dehidrirati, uslijedit gubitak kolagena, a onda i pojava bora.

Njegujte vrat, ramena i ruke, jer će otkriti koliko godina zapravo imate, unatoč tome što vam lice izgleda mlađe.

Nanosite losion za hidrataciju svakog dana pred spavanje, a ujutro kremu sa zaštitnim faktorom, jer i sunce dodatno oštećuje kožu.

Obavezno skinite šminku prije nego što odete na spavanje i lice očistite tonikom. Umivajte se hladnom vodom, nikako vrućom ili mlakom i ne trljajte lice ručnikom, već ga samo blago tapkajte.

Da biste spriječili nastajanje bora, morate spavati osam sati, ali i da legnete u krevet sat-dva prije ponoći. Dodatno, izbjegavajte spavati na strani ili trbuhu, jer će vam se nabori jastuka urezati u kožu, već spavajte na leđima.

Nahranite tijelo antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivaju oštećenja na koži. Jabuke, borovnice, crna čokolada, mrkve bi zato trebalo da vam budu na izborniku češće nego inače.
Izvor:Novosti