Pomoću sode bikarbone smanjite kiselost organizma

Autor Datum 21/07/2018

Većina hrane koju imate jednostavan pristup ima kiseli učinak na tijelo koje se s vremenom može pretvoriti u bolest. Hrana poput bezalkoholnih pića, prerađenih brašna, slatkiša, kruha, crvenog mesa i kobasice, među ostalim često se čini previše ukusna da se odupremo. Kada jedemo previše tu hranu može povećati količinu kiseline u tijelu i biti izvor za ozbiljne zdravstvene probleme.

Zašto je važno ne imati previše kiseline u tijelu?

Da biste shvatili zašto je ovo važno, trebate biti upoznati s pH skalom. va mjera mjeri od 0 do 14 i pokušava ukazati na kiselost ili alkalnost vašeg tijela. Nula je izuzetno kiselo i 14 je izrazito alkalano. Da bi vaše tijelo funkcioniralo onako kako treba, trebate pH vrijednost biti između 7,35 i 7,45, što se može smatrati uravnoteženom pH vrijednosti.

Loši stil života uz loše prehrambene navike koji su danas postali tako česti, dovode do neuravnotežene pH vrijednosti koji je skloniji kiselini nego alkalnoj. Kao rezultat toga tijelo više ne uklanja toksine i prestaje apsorbirati hranjive tvari kao što bi trebalo. Zato je važno ispraviti to i tražiti način da neutralizira kiselost u organizmu tako da možete vratiti uravnoteženu pH vrijednost tijela.

Soda bikarbona može neutralizirati kiselost i pomoći vam vratiti idealnu pH vrijednost vašeg tijela.

Recept za ublažavanje probavnih problema uzrokovanih kiselinom

Smanjiti one dosadne probleme s želučanom kisalinom i poboljšajte probavno zdravlje, razrijediti 1/4 čajne žličicu sode bikarbone u čaši vode i piti nakon obroka.

Recept za neutralizaciju kiseline u krvi

Možete upotrijebiti isti recept kako biste neutralizirali kiselinu u krvi, popili čašu ujutro i prije spavanja umjesto prije svakog obroka.

Jabukovo sirće i soda bikarbona

pH vrijednost ove mješavine je 7, što ga čini savršenom ako želite više energije. Vi samo trebate miješati dvije žlice jabukovo sirćeta s 1/4 žličice sode bikarbone u čaši vode i piti dva ili tri puta na dan.

Limun i soda bikarbona

Ovaj jednostavan recept je izvrstan način da brzo neutralizira kiselinu u tijelu i izbjegne one probleme uzrokovane od kiselosti organizma. Morate iscijediti sok od limuna, razrijediti je u vodi i dodati 1/4 čajnu žličicu sode bikarbone. U mješavini će odmah početi stvarati mjehurići i trebali biste to piti prije nego što mjehurići prestanu. Najbolje biti nakon teških obroka.

Limeta i soda bikarbona

Ova mješavina je pripremljena isto kao i prethodna, ali koristeći limetu umjesto limuna. Kao i recept od limuna, ovo pomaže u ravnoteži između razine natrija i kalija. To je stvarno dobro za ljude koji zadržavaju tekućine zbog razine natrija.

Važno!

  • Da biste dobili najbolje rezultate od ovih recepata za nutralizaciju kiselosti organizma, trebali biste ih nadopunjavati pijenjem više vode tijekom obroka. Ova voda pomaže da se hrana ispravno neutralizira i izbjegava pretjeranu kiselost.
  • Pobrinite se da je posljednji obrok u danu lagan i pokušajte ga jesti najmanje 2 sata prije nego što odete u krevet.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.