Popularne brazilske brze vježbe za zatezanje stražnjice

Guza uopće ne mora biti najproblematičniji dio ženskog tijela. Tako barem misli Brazilski fitness guru Leandro Karvalho koji je smislio djelotvorne vježbe za podizanje stražnjice, a koje rade svi Viktorijini anđeli poput Adriane Lime i Alesandre Ambrosio.

“Brazilske vježbe za stražnjicu” ime je seta vježbi za podizanje stražnjice koja djeluje na tri glavna mišića ovog područja. Leandro vježbe su jednostavne za izvođenje, a osiguravaju odlične rezultate.

Ove jednostavne vježbe koje možete odraditi u svom domu, ili čak na poslu, ako situacija dozvoljava. Pratite upute kako da izvedete sljedeće tri vježbe:

Vježba 1

Ispravite se, a noge razdvojite u širinu kukova. Sagnite se u polučučanj tako da stopala ostanu ravna na podu, a koljena pod kutom od 90 stupnjeva. Iz polučučnja istupite lijevom nogom prema naprijed, vratite se u polučučanj, pa istupite desnom nogom. Ponovite ovu vježbu 30 puta.

Vježba 2

Iz polučučnja istupite lijevom nogom unatrag, ruke izbacite prema naprijed. Vratite se u polučučanj pa isto ponovite s desnom nogom. Sa svakom nogom napravite seriju od 30 naizmjeničnih ponavljanja.

Vježba 3

Lezite na bok i podignite obje noge 5 centimetara od poda. Gornju nogu lagano podižite do visine ramena, pa je zatim polako spustite. Donju nogu neprekidno držite u zraku – nekoliko centimetara od površine na koju ste naslonjeni bokom. Ponovite vježbu 30 puta, pa se okrenite na drugi bok. Za maksimalne rezultate, na zglobove stavite utege od jednog kilograma.
Izvor:zaodovoljna.hr
Pogledajte kako Alessandra Ambrosio izvodi vježbe i slijedite njen primjer.