Potpuno kul dječije torte koje ćete i sami poželjeti da probate

Autor Datum 26/12/2016

Ako ste mislili da kul dečije torte predstavljaju isključivo junake crtanih filmova, grdno ste se prevarili. Torte za rođendane i ostala slavlja mališana danas su toliko maštovite da će Vam biti potrebno pravo umeće da ih napravite, a podjednako će, sigurni smo, ostaviti bez daha i Vas, i slavljenika ili slavljenicu, i male i velike goste.

More kao inspiracija

Oh, da, ribice su često ukrasi dečije torte, ali sada dolaze tek kao dodatna dekoracija torte koja predstavlja čitav morski svet. Plava boja kao osnova služi za dodavanje 3D ukrasa od marcipana, od riba i ribica, meduza, morskih zvezda i zvezdica, trave i svih ostalih bića, te će biti pravo oduševljenje za sve klince i klinceze koji vole ove životinje.

Njima se u stopu pridružuju dečije torte koje predstavljaju plažu, sa peskom, morem, suncobranima i daskom za surf, a ne bi trebalo zaboraviti ni kantice i lopatice i poneki kamičak, dakako od marcipana. Idealno za sve letnje dečije rođendane!

Ombre nijansiranje ili šarenilo

Nema te dečije torte koja može da prođe bez mnogo boja, ali one sada dolaze u svim mogućim prelivima nijansi.
Tako se za devojčice preporučuje pink ili ljubičasta a za dečake plava kao osnovna. Pošto se dečije torte rađene ombre tehnikom obično prave na tri sprata, rešite da li više volite nijansiranje od najsvetlije ka najtamnijoj nijansi od vrha ili od dna, i uživajte u ovom jednostavnom, a opet kul izgledu najvažnijeg slatkiša na svetu.

Šarenilo dečije torte se može postići i dodavanjem čokoladnih boni-bon bombonica koje će prekriti čitavu površinu, a na njihov vrh se mogu dodati ostali slatkiši kao dodatna dekoracija. U tom slučaju se možete odlučiti za lomljenu čokoladu, čokoladne rolere, otvorena kinder-jaja, ali i kapkejkove i pop-kejkove na štapićima.

Dečije torte pravljene prema hobiju mališana

Kao inspiracija veoma lako mogu poslužiti i omiljene slobodne aktivnosti, te svima koji vole da pevaju može kao dobra ideja doći torta u obliku mikrofona, a onima koji vole da sviraju izgled dečije torte u obliku najdražeg instrumenta.

Za sve koji vole filmove i bioskop, na primer, tu je izgled u obliku kutije kokica sa dodatim 3D naočarima, dok će onima koji vole video-igre torta u formi kompjutera biti sigurno najdraža.

Nisu izostavljeni ni oni dečaci koji maštaju da budu vatrogasci, te će izgled dečije torte u obliku vatrogasnih kola sa dodatim kapkejkovima sa strane, na kojima se nalazi mala „vatra“, sigurno biti pun pogodak.

Za sve klinceze koje maštaju da postanu princeze, tu je kruna na jastuku, a za sve vile tu je kapa i čarobni štapić.
Kao posebno zamiljiva i donekle najlakša za pravljenje, tu je dečija torta iz dva dela koja predstavlja rampe iz skejt-parka,
kojima su dodati minijaturni skejtbordovi od marcipana. Nešto teža za pravljenje je, pak, ona u obliku velikog gusarskog broda, sa jedrima i palubom.

Devojčice koje vole modu će, sa druge strane, obradovati izgled dečije torte u obliku tašnice i cipelica, a ako se ipak odlučujete za malo jednostavnije primere, lako ćete od torte četvrtastog oblika izrezati haljinicu i potom je ukrasiti.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.