Pravilna jesenja prehrana i detoksikacija

Pošto na prijelazu godišnjih doba pročišćavamo tijelo, uklanjamo blokade koje bi inače mogle izazvati probleme i čeličimo volju i zdravlje. Evo jesenjeg plana prehrane.
pravilna jesenja prehrana i detoksikacija

Izbjegavajte bijelo brašno, bijeli šećer, pasterizirano mlijeko i loše masnoće (margarin, masti za pečenje, rafinirana ulja).

Svježom hranom unosimo svježu energiju, koja nam pomaže da rasteretimo um od briga i da stvaramo pozitivne i kreativne misli.

Sve što unesemo u sebe u obliku jela ili pića probavljamo i tako dobivenom energijom gradimo tijelo. Tijekom tog procesa nastaju određeni nusproizvodi – štetne tvari koje zdravo tijelo redovito izbacuje iz sebe. Problemi mogu nastati kada se oni počnu talože u tijelu, dovodeći do energetskih blokada.

To se može vidjeti u oslabljenom radu organa, oslabljenoj cirkulaciji krvi i limfe, glavobolji, bolovima u tijelu i slično.

Zanimljivo je da svoj automobil barem jedanput godišnje odvezemo na servis i promjenu ulja kako bi optimalno i duže radio. Posvećujemo li se jednako i “servisiranju” tijela i uma?

Kako bi tijelo lakše podnijelo promjene vremena i životnog stila, kako ne bi došlo do preopterećenja sustava, kako bi što duže radilo bez problema, najbolja pomoć koju mu možemo pružiti na prijelazu godišnjih doba jeste – post. Redovitim postom pročišćuje tijelo, uklanjamo blokade koje bi inače mogle stvoriti probleme i čeličimo volju i zdravlje.

Um prirodno postaje smiren, čvrst i pozitivan. Osim što nam je puno lakše odbaciti poroke, nakon posta nam se puno neostvarenih želja i situacija počne činiti lako ostvarivima.

To jačanje samopouzdanja izuzetno je važno, posebno u mjesecima poznatim po letargiji i depresiji, kao i prejedanju koje je s tim povezano.
Izvor:zenskikutak.rs