Pravilna njega kože nakon tuširanja

Autor Datum 12/11/2017

Koliko puta vam se dogodilo da odmah poslije tuširanja uskočite u topli krevet i zaboravite se “namacka” mlijekom za tijelo? Greška! Za proljeće dočekali lijepi i njegovani, zimi morate voditi računa, ne samo o koži lica i ruku, već i tijela, osobito laktova, koljena i stopala jer brzo ogrubi.
pravilna-njega-koze-nakon-tusiranja
Znači, nema izgovora za one koje preskaču večernji ritual mazanja! Da li ćete koristiti hidratantno mlijeko, kremu ili tonik, ovisi o tipu vaše kože.

Mlijeko za normalnu kožu

Koristite mlijeko, bilo da je na bazi vode ili ulja, jer ne ostavlja masne tragove na odjeći jer ih koža brzo upija pa je idealno za ovaj tip kože.

Krema za osjetljivu kožu

Zbog hladnoće, vjetra i čestih promjena temperature, prelazaka iz toplog u hladno, koža se zimi suši, crveni i pojavljuju se ljuskice. Mlijeko tada nije dovoljno, već je neophodna krema za tijelo. Iako su hidratantne, gušće su i hranjivije od mlijeka, pa dobro njeguju i štite od iritacija.

Losion (maslac) za suhu kožu

Sa mirisima vanilije, čokolade i voća, bogat je hranjivim sastojcima, idealan za njegu vrlo suhe i grube kože. Sa njim ona postaje glatka i meka, a dovoljno je nanijeti manju količinu i razmažete po tijelu. Ne pretjerujte s losionom ako negdje žurite, jer može ostaviti masne mrlje na odjeći, već prvo pričekajte da se upije.

Savjet plus: Ako vam je koža masna, izbjegavajte mlijeka, tonike i kreme poslije kupanja, jer će još više da zapuše pore i uzrokuju pojavu akni.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.