Pravilna zimska njega kože lica

Tijekom zime naša koža je izložena suhom i toplom zraku u prostorijama i onom hladnom, vani, niske temperature, zahlađene zrak, vjetar, magla .. slabe prirodnu zaštitu kože i ona postaje osjetljiva i grublja. Zbog poznatih vanjskih okolnosti tijekom zime, neobhodno je da njezi kože posvetimo više pažnje.
pravilna-zimska-njega-koze-lice

Njega lica tokom zime

Da biste lice na najbolji način sačuvali od zimskog isušivanja, koristite mlaku vodu tijekom umivanja i blage tonike za čisćenje.

U tom razdoblju lice obavezno treba njegovati dnevnom i noćnom kremom i temeljito čistiti proizvodima koji nisu previše jaki i ne oštećuju zaštitni sloj kože.

Ako imate masnu kožu, to jos ne znači kako ne treba koristiti hidrantne kreme. Umijte lice i sačekajte 20 minuta, pa ukoliko osjetite da vam koža zateže, nanesite hidratantnu kremu. Koristite je samo onda kada osjetite da vam koža suha.

Ukoliko upotrebljavate kreme koje sadrže retinol, koža tijekom zime može više da vam se suši, crveni i postaje hrapava. U tom slučaju posavjetujte se s dermatologom da formulu koju koristite bude hidrantnija.

Tijekom zime treba pažljivo koristiti preparate koji sadrže alfahidroksilne kiseline jer oni odstranjuju gornji sloj kože ostavljajući novi bez zaštite od zimskog sunca i hladnih vjetrova.

Ono što tijekom zime nikako ne smijete zaboraviti jeste to da nosite naočale za sunce jer snijeg reflektira vise od 80% ultravioletnih zraka.

Redovna zimska njega kože lica podrazumijeva da na vrat i vrhove ušiju svakodnevno nanosite kremu koja sadrzi SPF 15. Mažite i zaštitni balzam za usne kako vam ne bi pucale, i to nekoliko puta na dan.
Izvor:uspesnazena