Pravilnim šminkanjem sakrite nepravilnosti na licu

Da biste istaknuli ljepotu, neophodno je da šminkom prikriti nepravilnosti na licu. Puderi i korektori pomažu “maskiramo” podočnjake, fleke, pjege, crvenilo i akne. Ipak, da bi mejkap imao efekta, važno je i odabrati odgovarajuće proizvode. Profesionalni šminkeri otkrivaju nekoliko dobrih trikova
šminkanje
* Prije nego što nanesete podlogu namažite lice odgovarajućom kremom. Vrlo je važno da to bude proizvod koji prija vašoj koži, kako nepravilnosti ne bi još više došle do izražaja. Potom, stavite tekući puder za nijansu tamniji od vašeg tena.

* Ključno je odabrati pravi korektor, ako imate problem s crvenilom na licu, ispucalim kapilarama ili aknama, koristite zeleni korektor.

Klasičan, žuti, idealan je za prikrivanje tamnih kolutova oko očiju, pjega i mrlja. Ako vam je koža izrazito suha, na sredinu čela, nos i jagodice stavite ljubičasti korektor, koji daje licu prirodan sjaj. Za kamufliranje ožiljaka, kombinirajte svjetliji (namažite ga na sredinu) i tamniji (za rubove).

* Ukoliko ne znate kako da uskladite boju korektora i podloge, prije nego što ga stavite na lice, pomiješajte ga na ruci s tekućim puderom. Otečene podočnjake lako ćete sakriti korektorima laganije teksture i “Highlighter” (posvetljivačima tena). Na kraju, nanesite i puder u prahu, može i sa svjetlucavim česticama, koji će osvježiti lice.