Kada je pravo vrijeme da kažete – Volim te?

Dobro razmislite kada ćete partneru prvi put reći “volim te“, jer ako izgovorite u pogrešnom trenutku, možete upropastite vezu.

Mnogi miješaju zaljubljenost i ljubav, pa već u prvim danima emotivne zanesenosti izgovore ove magične riječi.

Ne možete voljeti nekoga poslije samo tri mjeseca zabavljanja, opominju stručnjaci za veze. Osim toga, posljedice preranog izjavljivanja ljubavi vam se vjerojatno neće svidjeti. Partner će, s pravom, pomisliti da ste neozbiljni, a može i da se uplaši jer misli da se iza vaših riječi krije želja za svadbom, djecom i toplim domom.

Nije isključeno ni da ćete izgubiti samopouzdanje, ako vam voljena osoba umjesto “I ja tebe” izgovori: “Pa, hvala, to je baš slatko”. Ipak, kakav god odgovor dobiti, nikako nemojte pitati “Voliš li i ti mene“?

Najbolje vrijeme za izjavljivanje ljubavi je poslije šest mjeseci veze, tvrde stručnjaci. Ali, nemojte previše čekati jer druga strana može zapitati je li sve u redu s vašim odnosom? Da ne biste bili povrijeđeni, ako nema reciprociteta, obratite pažnju na ponašanje partnera. Ako na bilo koji način pokazuje da mu je stalo do vas, skupite hrabrost i kažite “Volim te”.
Izvor:Novosti