Kada je pravo vrijeme za vjeridbu?

Kao iu drugim stvarima u životu, i ovdje vrijedi ona: sto ljudi, sto ćudi. Upravo zato, diplomatski bi rekli kako odgovor na ovo pitanje ovisi od para do para.

Khloe Kardashian i njen bivši suprug Lamar Odom vjenčali su se samo mjesec dana nakon što su se upoznali, au braku su izdržali četiri godine. Također, bitno je napomenuti da njima nisu presudile nepomirljive razlike, već njegova nevjera. No, vratimo se na početak.

Biste li nekome rekli da je lud što tako rano poduzima tako ozbiljan korak? Ili biste zauzeli stranu koja smatra kako je svatko krojač svoje sudbine?

Stvari stoje ovako: možemo poznavati neku osobu godinama, prije nego se pristanemo udati za istu, godinama biti u braku, a onda se nešto loše može dogoditi. To se dogodilo i parovima, koji su po tom pitanju igrali po nekim društveno prihvatljivim i uobičajenim pravilima te čekali “prikladno” vrijeme. Netko uvijek može lagati, varati ili jednostavno prestati biti zaljubljen. Pa se s pravom pitamo, možemo li na kraju dana zaista znati hoće li veza ili brak potrajati? Vjerojatno ne. No, prije poduzimanja tako važnog koraka, ovo su neke od stvari koje bi se trebale dogoditi:

1. Trebate reći jedno drugome “volim te” i zaista to misliti.

2. Trebaš upoznati njegove bliske prijatelje i članove obitelji

3. Trebate doživjeti nekoliko svađa, kako biste vidjeli kako reagirate na stres.

4. Trebate se ne složiti oko nekih stvari.

5. Trebali biste razgovarati o novcu, rodnim ulogama i gdje želite živjeti.

6. Moraš osjećati da mu možeš vjerovati u bilo kojem trenutku.

7. Trebaš znati da pred njim možeš biti ono što jesi, govoriti otvoreno i iskreno, te se uvijek osjećati poštovano.

8. Morate biti seksualno kompatibilni i oboje se osjećati zadovolj (e) no. Biste li još nešto dodali na ovaj popis?
Izvor:index