Prebolite bivšeg sa ponosom

Znamo, ako te bivši ostavio na ružan način, vjerojatno mu želiš napraviti scenu i razbiti nekoliko njegovih stvari … Ali nećeš to napraviti, jer dugoročno štetiš samo sebi. Umjesto da smišljaš kako mu pokažeš kako se osjećaš, pametnije je da se baviš sobom. Evo kako preživjeti prekid na dostojanstven način.
prebolite bivsega sa ponosom

Nemoj mu se javljati

Nakon raskida, nemoj mu se javljati 90 dana. Uopće. Ne zanima te kako je, ni što radi, jer nije bitno. U ovom periodu daj sebi vremena da osjetiš sva post – prekidne osecanja, i ignoriraj bivšeg. Ako mu se javljaš i održavati komunikaciju, dobićeš lažnu nadu zbog koje nece moci krenuti dalje.

Znaj da možeš bolje

Ovo je nešto što sebi moraš ponavljati svaki dan. Ako vjeruješ da postoje frajeri koji su bolji od tvog bivšeg, vece su šanse da ćeš naletjeti na jednoga. Ako sebi cijelo vrijeme ponavljaš da je tvoj dečko bio idealan, teško ćeš dati šansu nekom novom.

Fokusiraj se na mane

Kada prekinemo s nekim, često se koncentriraju na vrline i počnemo idealizirati osobu s kojom više nismo u vezi. Umjesto toga, počni razmišljati o svim stvarima koje su ti kod njega išle na živce. Mogu biti i sitnice, važno je da shvatiš da nije idealan.

Kloni se društvenih mreža/

Možda imaš potrebu na svoj Faceboook staviti srcedrapajuće pjesmu od Adele, i možda se nadaš da ce je on vidjeti i shvatiti da je pogriješio … Ali nemoj, jer nece shvatiti ništa, a svojim pasivno – agresivnim ispadima mu samo daješ na važnosti. Ignoriraj raskid, ignoriraj bivšeg, i budi sasvim normalna na Facebooku.
Izvor:index.hr