Za predivan izgled bez šminke

Autor Datum 24/08/2018

Mnoge žene misle da je stavljanje šminke jedini način da izgledaju dobro tijekom dana. Međutim, možete odlično izgledati čak i bez toliko uloženog vremena i potrošene energije. Evo kako to postići …

Predivan izgled bez šminke

Predivan izgled bez šminke

Perite lice ujutro i navečer

Vjerovali ili ne, iako ovaj savjet djeluje toliko očito, mnoge žene često ne peru lice, a to je velika greška. Redovito pranje lica pomoći će da se riješite akni i učiniti da vaša koža izgleda sjajnije.

Koristite blagi tonik

Agresivni tonici za čišćenje kože skidaju suviše stanica zaštitnog sloja lica, čineći vašu kožu iritiranom i suhom. Pokušati pronaći tonik koji je hipoalergenski i koji će prijati vašem tipu kože.

Pronađite odgovarajući preparat za hidrataciju kože

Nažalost, većina losiona i krema čini da vaša koža izgleda masnije, a može se dogoditi i da izazovu osip ili akne. Nanošenje odgovarajućeg pripravka je ključno za dobar izgled kože. Potrudite se naći onaj čini je zaštitni faktor najmanje 30, kako bi zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

Koristite vazelin umjesto maskare

Znamo da zvuči čudno, međutim, ako nanesete malo vazelina na trepavice, izgledat sjajnije i bez maskare. Ukoliko ste već nanijeli maskaru, upotrijebite vazelin za njeno skidanje. Vazelin je dosta blaži od većine sredstava za skidanje šminke.

Koristite kokosovo ulje umjesto labela

Kokosovo ulje dobro je za čišćenje šminke, a može biti odlično i za usne. Većina kupovnih preparata za zaštitu usana sadrži kemikalije koje isušuju usne i čine da izgledaju blijedo i beživotno. Malo kokosovog ulja prodrijet u sve pukotine i hidratizirati usne.

Ne tanjite obrve suviše

Da, znamo da treba voditi računa o svojim obrvama, ali suviše čupanja izmijenit njihov prirodni oblik i učiniti da vaše lice izgleda drugačije. Čak i ako imate jače obrve, nemojte ih čupati do iznemoglosti – umjesto toga, samo ih blago reducirajte.

Hranite se zdravo

Kada vaša koža dobro izgleda, šminka vam nije ni potrebna, a vaša prehrana u tome igra veliku ulogu. Zato obavezno unesite u prehranu više svježeg voća i povrća.
Izvor:super zena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.