Predivna duga kosa uz ove savjete

Autor Datum 22/05/2018

Kosa je oduvijek bila simbol ženstvenog izgleda i predstavljala jedan od najljepših ukrasa na ženi. Ukoliko se, međutim, odlučite za dugu kosu, vrlo je bitno da je pravilno njegujete, redovito skraćujete krajeve i trudite se da boju održavati kvalitetnim farbama.

Pranje kose

Prvo što treba učiniti jeste da kosu pravilno raščešljate, kako biste razmrsili čvorove i izbjegli da vam kosa nakon pranja bude još zamršenija. Na redu je šamponiranje, a to podrazumijeva odabir pravog šampona i njegove prave količine.U ovisno o tipu vaše kose, koristite kvalitetne (i malo skuplje, ali nemojte da žalite) šampone za normalnu, masnu ili suhu kosu.

Nakon odabira pravog šampona spremni ste za pranje kose. Potrebno ju je potpuno pokvasiti vodom. Prođite prstima kroz nju da biste se uvjerili da je voda prodrla do kože. Obavezno koristite toplu vodu (ne vruću i ne hladnu), koja pomaže da površinski sloj kose bolje apsorbira sastojke šampona i učini ih učinkovitijim. A također i lakše se uklanjaju mrtve stanice kože s tjemena glave. I nemojte gnječiti i tresti kosu da biste odstranili vodu.

Idealna njega

Poslije svakog pranja, obavezno nanesite balzam ili masku za kosu kako biste je zaštitili od vanjskih utjecaja i nahranili krajeve. Prije nanošenja balzama potrebno je da nježno iscijedite vodu iz kose.

Protrljajte balzam između dlanova i nanesite ga na kosu. Laganim pokretima prstiju ili četkom sa širokim zupcima rasporedite ga po čitavoj kosi, u pravcu od tjemena prema vrhovima. Nikada nemojte nanositi balzam po tjemenu, jer može dovesti do pretjeranog mašćenja i iritacije kože. Ako imate dužu kosu, nanesite dodatno još malo balzama samo na vrhove.

Balzam držite oko 5 minuta, ako na pakiranju nije drugačije naglašeno. Zatim ga toplom vodom isperite u potpunosti (malo više nego što mislite da je potrebno), prolazeći prstima kroz kosu. Ovo je vrlo važno, jer inače balzam može učiniti da vaša kosa izgleda mlitavo i spljošteno. Pogotovo obratite pažnju na teme, jer kada se kosa osuši moglo bi izgledati kao da vam je tjeme masno.

Savršena frizura

Duga kosa vrlo je zahvalna pošto nam daje bezbroj mogućnosti za pravljenje frizura. Ono što je najbitnije prije nego što počnete se igrati s njom jeste koristiti adekvatne četke kada se fenirate. Umjesto okrugle četke, uzmite onu ravnu kako biste postigli efekt glatke kose.

Šišanje

Dugoj kosi lijepo pristaju šiške. U odnosu na oblik vašeg lica, možete odabrati ravne pune ili one malo duže koje se nose sa strane. Ako imate ravnu kosu, šiškama ćete razbiti monotoniju i napraviti malu, ali efektnu promjenu.
Izvor:Cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.