Predlozi kako da vašim stvarima date novi šmek

Autor Datum 10/04/2017

Kada pravite nešto sami za sebe ili za druge uvek je drugačije i zanimljivije, nego kada tu istu stvar kupite. Kada vam se neka vaša majica, farmerice, torba ili bilo koji drugi predmet veoma dopada, ali biste neke sitnice ipak izmenili, onda treba da razmislite koji je najbolji način za to. Ne morate odmah da nosite kod krojača, već bi trebalo da stvar uzmete u svoje ruke i ispoljite svoju kreativnost. To može da deluje vrlo smirujuće za vas, pogotovu ukoliko imate stresan posao ili ste imali težak dan. Rad na sebi i sopstvenim stvarima vas najpre može opustiti. Postoji nekoliko načina da svojim starim stvarima date jednu potpuno drugačiju i interesantniju notu.

Seckajte stvari

Rese su apsolutni hit ove i nekoliko prethodnih sezona. Kako ide leto, tako se rese sve više primećuju i sve su više popularnije. Predlažemo da svoje sposobnosti prvo isprobate na nekoj staroj majici. Da li ćete praviti rese na donjem delu majice, rukavima ili po sredini na vama je da odlučite. Trebalo bi izabrati majice i bluze drečavijih boja, jer će rese na tim stvarima izgledati bolje.

Perlice na torbama

Šarene i šik torbe su potpuno in. Šljokice, perlice, resice sve to je apsolutno dozvoljeno videti na modernim torbama. Zaboravite na jednostavnost u ovom slučaju. Sve te sitnice, sav taj repromaterijal za nakit, može biti iskorišćen kako bi vaša torba dobila potpuno drugačiji fazon. Repromaterijal za nakit, poput kićanki, perlica, bisera možete super lepkom zalepiti za neki deo vaše torbe. Da li će to biti samo trougao u jednom ćošku ili neki oblik na sredini vaše torbe sve zavisi od vas i vaših želja.

Biseri na majicama

I za ovaj poduhvat će vam biti potreban repromaterijal za nakit. Na jednostavne jednobojne majice možete jednostavno dodati nešto što će je učiniti da izgleda potpuno drugačije. Nizanje, odnosno ušivanje bisera u predelu vrata majice ili rukavima će biti idealno. Malo veštine ušivanja i dobar izbor repromaterijala za nakit, koji ćete koristiti za odeću će vam biti sasvim dovoljno. Možete i na šarene majice ušivati biserčiće ili perlice, ali tu morate biti obazrivi, jer ne bi trebalo da preterate.

Mašnice na patikama

Pertle na patikama različitih boja i oblika uvek mogu da doprinesu promeni kompletnog utiska. Međutim, veće mašnice na patikama će biti potpuni hit ove sezone, a vi apsolutno ne morate da kupite nove patike kako biste bili u trendu. Potrebno je da samo prišijete mašnu na vaše stare patike ili da je prosto uvežete. Što je veća mašna to će utisak biti bolji. Naravno ni u ovom slučaju ne treba preterivati.

Oslikajte farmerke

U ovom slučaju vaša potpuna kreativnost, kao i možda neki skriveni talenat može da dođe do izražaja. Ovde ne treba da vam dajemo posebnu ideju, jer je na vama da odlučite šta želite da oslikate na farmerkama. Možete kupiti boju za platno i njome crtati i šarati. To ne mora da bude neki poseban oblik, crtež. To mogu da budu i nepravilni oblici. Trebalo bi da neka svoja trenutna osećanja prenesete na vaše farmerke. Ovo može da bude vrlo opuštajuće za vas. I u ovom slučaju možete koristiti repromaterijal za nakit. Sve ono što vam se bude uklapalo u vaš crtež i što smatrate da se uklapa dodajte.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.