Prednosti i mane raznih načina za skidanje celulita

Današnji najveći neprijatelj žena je svakako celulit. Preko 80% ženske populacije pati od ove bolesti. Shodno tome, žene se na razne načine trude da ga se reše. Neki načini su bolji, a neki lošiji. Neki delotvorniji, a neki ostavljaju posledice. Postoje takođe oni skuplji, kao i oni koji više vole vaš džep. Jedno je sigurno: uspešno skidanje celulita postiže se isključivo upornošću. Potrebno je samo dobro proučiti ovaj poremećaj i prilagoditi metode skidanja celulita svojim mogućnostima.
prednosti-i-mane-raznih-nacina-skidanja-celulita
Dakle, u zavisnosti od odgovora na pitanja koliko ste novca spremni da izdvojite i koliko vremena možete posvetiti ovoj borbi, odlučujete se za neke od sledećih metoda. U daljem tekstu ćemo pokušati da vam objasnimo i predstavimo malo detaljnije prednosti i mane nekih od polularnijih metoda.

Bez hirurških intervencija

Hirurške intervencije treba otpisati u startu kada je reč o celulitu. Celulit nije mast koju isisavate, već je celulit posledica loše cirkulacije. Liposukcija pomaže kod drugih problema, ali zato kod celulita ne. Isto tako ne treba zaboraviti jako veliku cenu.

Nešto malo jeftiniju varijantu predstavljaju anticelulit tretmani koji se rade uz pomoć LPG aparata.Ovaj aparat radi po sistemu vakuum-masaže, koja pospešuje limfnu drenažu. Međutim, on je mnogo efikasniji kod smanjenja obima u struku, kao i kod oblikovanja zadnjice. Što se celulita tiče, ne može ga izlečiti, već ga može samo zalečiti. Potrebno je uraditi minimum deset tretmana da bi bilo vidjivih rezultata. Uglavnom su žene zadovoljne, mada ima i onih kojima se celulit nije povukao.

Masažama do rešenja problema

Još jeftinije od ovakvih tretmana su oni koje možemo naći u kozmetičnim salonima. Razne vrste masaža uz ulja ili kreme za celulit, mogu biti dosta uspešne. Sve ovo važi samo ako idete kod stručnih lica. Ukoliko dođete u ruke neprofesionalca koji ne zna svoj posao, možete zadobiti ozbilje podlive zbog kojih necete moci ni da sedite. Skidanje celulita na ovaj način je dosta uspešno.

Ukoliko nemate vremena da idete na ovakve tretmane, sigurno ćete kupiti neku najbolje reklamiranu kremu, piling, tablete ili ulja za celulit. Ipak, morate znati jedno – svi kozmetički preparati su nedelotvorni, jer ključ problema leži u poboljšanju cirkulacije, koje jedino možete postići nekom fizičkom aktivnošću, masažama kritičnih delova i ostavljanjem loše hrane. Kozmetika za skidanje celulita može da pripomogne, ali samo ako se koristi uz konstantno vežbanje i ukoliko se redukuje ishrana.

Trebalo bi znati da su, pored neizbalansirane ishrane, pušenje i alkohol takođe uzroci nastanka celulita. Obavezno ih se rešite. Izbacite gazirana i zaslađena pića. Pijte isključivo vodu. Odlučite se za brzo hodanje ili lagano trčanje. Poželjno bi bilo da se konsultujete sa nekim fitnes trenerima i da vam preporuče određene vežbe koje odgovaraju vašoj kontituciji, i u zavisnosti od mesta na kojima imate celulit. Jako je važna i garderoba koju ćete nositi tokom treniranja. Izaberite neku laganu i komotnu garderobu, da biste omogućili koži da diše.

Najefikasniji lek za skidanje celulita je kombinovanje svih ovih metoda, ali prvo krenite od napuštanja vaših loših navika. Kada očistite svoj ogranizam, budite aktivni i masirajte bolna mesta. Uradite poneki LPG tretman, i bićete prezadovoljni rezultatima. Celulit će nestati. Vi ćete se osećati lepše, ali ono najvažnije je to da ćete biti zdravi.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.