Prekrijte sijede vlasi sa kvalitetnim bojama za kosu

Farbanje kose u mlađim danima nekada predstavlja samo hir, nekada imidž, međutim u nekim godinama ono već postaje nužno. Jared Dži, frizer iz Los Angelesa koji je zadužen za većinu frizura poznatih ličnosti, dao je nekoliko korisnih savjeta za pokrivanje sijedih vlasi.
sijede vlasi farbanje
Kada je riječ o tipu kose i boje, Dži preporučuje uporabu trajne boje za kosu, kako bi osigurali da sjede vlasi ne bi počele izbijati prije nego što korijen izraste.

Kolor šamponi, preljevi i ostali tipovi boja za kosu nisu dovoljno jaki da bi se izborili s ovim problemom, posebno kada je već 50 posto kose osedeo. Dži još kaže da je najbolje farbati korijen najviše dvije nijanse svjetlijom bojom nego vam je prirodna.

Što se tiče pranja, kosu nije potrebno svakodnevno tretirati, jer sama sadrži prirodna ulja koja je hrane. Uz to, prečesto pranje može izvući čak i najbolju trajnu farbu prije vremena.

Birajte šampone koji su namijenjeni bojenoj kosi, posebno one koji hidratiziraju i hrane vlas. Ako redovito koristite presu za kosu ili jak fen, možete primjenjivati ​​i sredstva za zaštitu od topline.
Izvor:lisa.rs