Kako pripremiti kožu za sunce?

Iako smo se možda jednog dana na plus trideset osvježavao kupanjem u rijeci ili jezeru, pa već sljedećeg izvlačili iz ormara zimske jakne, i uključivali grijanje, toplo doba godine je pred nama i treba se malo i pripremimo za dane pune sunca i vrućine.

Obiteljske ljekarne treba pregledati i ako je potrebno, prije svega, obnoviti zalihe krema za zaštitu djece od prejakih sunčanih zraka. Ne treba zaboraviti ni sredstva za zaštitu od insekata. Kape i šešire i ljetnu obuću također ne treba ostaviti zaturene. Najveću pozornost, naravno, treba posvetiti osobnoj njezi.

Obično se teške zimske kreme ili mlijeka za tijelo u toplim danima zamjenjuju lakšim i hidratantnim varijantama.

Neki dermatolozi preporučuju i da se krema ili losion mijenjanju čak svaka tri mjeseca, kako bi se koža osvježila novim sastojcima.

Posebnu pažnju treba posvetiti njezi stopala.

Iako ni zimi ne treba zapostavljati noge, sada je njihov uredan izgled imperativ pristojnosti. Ogrubeli pete treba srediti, čisti i lijepi nokti se podrazumijevaju, a koži stopala prijaće svakako masaža i disciplinirano održavanje higijene.

Kad je riječ o bedrima i pozadini kod žena, na scenu stupaju anticelulit tretmani, ali ni najbolji kozmetički zahvati neće dati dobar dugoročni efekt ako se ne živi zdravo. Naslage sala, suha i hrapava koža, začepljene pore, dermatoze, alergije, mrljice, sve to mogu biti znaci da se nedovoljno vremena provodi na svježem zraku, i što je najvažnije u pokretu.

Redovito vježbanje i pravilno disanje, uz uravnoteženu prehranu i unošenje tekućine koliko je organizmu potrebno, izuzetno su važni za zdravlje, a time i ljepotu. Ostalo je sve nadogradnja, piling, maske, kremice, sjajila …
Izvor:Danas