Prirodan gel za kosu možete napraviti za 10 minuta

Autor Datum 02/11/2017

Preparati za oblikovanje kose mogu biti skupi i štetni. Ipak, možete zaštititi svoje zdravlje i novčanik, izbjeći agresivne kemikalije, umjetne boje i arome, napravivši prirodni gel za kosu svojima rukama. Stvaranjem vlastitog proizvoda imate potpunu kontrolu nad njegovim sastavom.
prirodan-gel-za-kosu-mozete-napraviti-za-10-minuta
Pravljenje gela za kosu je vrlo jednostavan proces, za koji će vam biti potrebna samo tri prirodna sastojka i desetak minuta vremena. Ovakav domaći gel, po učinkovitosti može parirati najskupljim kupovnim preparatima za oblikovanje kose.

Prirodni gel za kosu uz ovaj recept

Za pravljenje ovog gela bit će vam potrebno:
– 1 šalica vruće vode ili 1 šalica biljnog odvara – kamilica, kopriva, kadulja itd.
– 1 čajna žlica (5gr) želatine
Eterično ulje (po želji)
– Staklena teglica s poklopcem

Priprema gela:

Naspite u staklenu teglicu čajnu žlicu želatine i prelijte je s 1 šalicom (200 ml) vruće vode ili odvara trava. Dobro promiješajte (oko 1 minute). Na slici je odvar od kamilice, umjesto vode.

Dodajte par kapi svog omiljenog eteričnog ulja, ako želite dobiti mirišljavi gel za kosu (najkorisnija eterična ulja za zdravlje i njegu kose su: lavanda, kokos, ružmarin i ulje čajevca). I opet dobro promiješajte. Uvjerite se da se želatina rastvorio i da se ulje sjedinilo s tekućinom.

Pričekajte da se ohladi, poklopite i ostavite u hladnjak na 5-6 sati. Kada se stvori žele, gel je spreman za uporabu. Prije nanošenja na kosu, provjerite konzistenciju gela, koja mora biti identična onim kupovnim.

Gel se čuvati u hladnjaku u zatvorenoj teglici. Rok trajanja je 2 tjedna. Poslije napravite novu mjeru.

Koristite gel u istoj količini i na isti način kao iu slučaju sa kupovnim gelom. Nanosite ga na vlažnu ili suhu kosu, ovisno od željene frizure. Količina korištenja gela ovisi o dužini i gustoće kose.
Izvor:uspesnazena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.