Prirodan sok za mršavljenje i detoksikaciju

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnut vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina te samim tim poboljšati rad cjelokupnog organizma.

Naime, jetra je najveći unutarnji organ koji pročišćava krv, podupire probavni sustav, regulira šećere u krvi i na kraju pomaže skladiščenje masnoća, te proizvodnju proteina.

Svaka čaša vina, kave ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smještenom na desnoj strani trbušne šupljine težak udarac, i ako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Stoga nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret suvremenog života, već posegnite za čudotvornim napitkom i pomozite joj pri čišćenju od toksina.

Ovaj prehrambeni plan, koji je osmislila Džajtlman, dobar je zato što je primjenjiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti – od posla preko brige o djeci i kupnje.

Prije samog detoksa potrebno je provesti sedmodnevni režim prehrane koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crijevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji slijedi.

Osmi dan je rezerviran za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka, čiji recept možete pročitati ispod.

Nakon ispiranja nečistoća slijedi trodnevno prilagodbu i vraćanje u “normalu” prilikom čega su od velike pomoći probiotici – fermentirane namirnice koje podržavaju bakterije koje su potrebne vašem organizmu ne bi li uspješno sintetizirao vitamine i zadržao djelotvorni imunološki sustav.

Sastojci za čudotvorni napitak:

2 litre soka od brusnice, 1/2 žlice mljevenog cimeta, 1/4 žlice usitnjenog đumbira, četvrtina žlice muškatnog oraščića, 3/4 šalice svježe iscijeđenog soka od naranče, 1/4 šalice svježe iscijeđenog soka od limuna, Stevia (1-3 paketa).

Priprema: Zakuhajte sok od brusnice i smanjite vatru kako biste dodali začine. Sve zajedno kuhajte još 15-ak minuta te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umiješajte sok od naranče i limuna te dodajte steviju. Stavite u hladnjak.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice – djelotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad te soku od naranče i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.
Izvor:Haber.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.