Prirodna maska za brži rast kose

Autor Datum 05/07/2018

Odlican recept za rast kose s jajima, bananama, medom i tamnim pivom. Da li ste nekad zapitali zasto je jaje dobro za kosu? Pa hajde da odgovorimo na ovo pitanje.

Jaja su dobra za rast kose time sto sadrze skoro sve aminokiseline i lecitin. Stite kosu od oštećenja i sprecavaju nastanak prhuti.

Banane su korisne za kosu jer sadrze vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlicno pomazu u borbi protiv ispucalih krajeva.

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranjivih tvari i vitamina E, K, C, B1, B2 i B6. To je upravo ono sto je važno za rast kose, njenu ljepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobadja peruti i tonizira kožu glave.

Pivo je za rast kose također vrlo koristno. Ono sadrzi slad, hmelj i kvasac i vitamini grupe B u velikim količinama, mikroelementi kao sto su gvozdza, kalij, magnezij, fosfor, bakar, odlicni su za jačanje i rast kose. A vitamin C blagotvorno utiće na kožu glave.

MASKA ZA RAST KOSE

Sve sto je neophodno – staviti sastojke u blender, i napraviti masku.

  • 1 banana
  • 1 jaje (ili samo zumance)
  • 1 žlica meda
  • Polovine solje tamnog piva

Nanesite na kosu, zamotajte i drzite 1-2 sata.
Zbog velike koncentracije korisnih minerala, nemojte zloupotrebljavati. Masku za rast kose preporučuje se primjenjivati jednom tjedno.

Od posebnog značaja je činjenica da med ima izbjeljujući efekt. Pri njegovom korištenju budite pažljivi, jer sadrži tvar koja izdaleka podseca na vodik peroksid, ali djeluje mekano i nikako neće povrijediti vašu kosu. Ako ne želite posvijetliti kosu, kosu umotajte sa dva peškira, sto toplije i masku za rast kose držite na glavi sto duže. Mozete u masku za rast kose dodati malo soka od limuna ili čaj od kamilice.
Izvor:uspesnazena.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.