Prirodna sredstva za čišćenje kupatila

Autor Datum 01/06/2018

Najbolje namirnice s kojim možete pripremati djelotvorna sredstva za čišćenje kupaonice su alkoholni ocat, limun, soda bikarbona i običan, prirodni sapun.
prirodna sredstva za ciscenje kupatila
Alkoholno ocat je vrlo korisno za čišćenje, jer skida gotovo sve, od kamenca do masnih mrlja, rješava vas neugodnih mirisa, a ne ostavlja ih za sobom. Koristi se obično, bijelo alkoholni ocat, a ne vinsko ili voćno.

Možete ga pomiješati sa solju ili limunom, a ne smije se koristiti samo na kamenim ili mramornim površinama.

Zajedno sa sodom bikarbonom uspješno je u borbi sa začepljenim slivnikom.

U slivnik ubacite šalicu sode, pa zalijte kipućom octom. Njime možete prati zidove kupatila, pošto je odlično u uništavanju bakterija. Prokuvano alkoholni ocat lako uništava i kamenac u kupaonici. Uz pomoć njega možete pripremiti i univerzalno sredstvo za pranje kupaonice i to na sljedeći način:

U bocu s raspršivačem stavite trećinu octa, deset kapi eteričnog ulja čajevca, lavande i kadulje. Dodajte malo tekućeg sapuna, a ostatak dopunite vodom i dobit ćete odlično sredstvo za čišćenje.

Soda bikarbona je blago abrazivno sredstvo koje možete koristiti za pranje i poliranje u kupaonici i uklanjanje neugodnih mirisa.

Razmućenom u toploj vodi sodom bikrabonom možete oprati kantu za smeće, zavjesu za tuš, češljeve i četke, a možete je koristiti i za pranje prozora kako biste se riješili zaostalih kapljica vode na staklu.

Sok od limuna je često korišteno sredstvo za čišćenje, jer je djelotvoran u uklanjanju nečistoća i neugodnih mirisa.

Može poslužiti kao izbjeljivač i prirodno sredstvo za dezinficiju kupatila. Uspješan je u uklanjanju vodenog kamenca i zato slavine u kupaonici povremeno natopite njime.

Prirodno sredstvo za čišćenje fuga između pločica:

Da bi keramičke pločice i fuge, bile sjajne kao prvog dana, napravite sljedeću mješavinu:

  • 7 čaša vode (1,5 l)
  • Polovine čaše sode bikarbone
  • Trećine čaše soka od limuna
  • Četvrtina čaše alkoholnog octa

U 1,5 litar vode rastvoriti sodu. Dodati sok od limuna i na kraju polako sipati ocat. Pričekajte dok prođe kemijska reakcija i vaša smjesa je gotova za upotrebu. Četkicom ili spužvom utrljajte smjesu u fugne između pločica i vidjet ćete kako pred vašim očima fugne postaju bijele, a pločice dobivaju svjež i obnovljen izgled. Prirodna sredstva za čišćenje kupaonice su podjednako, ako ne i bolje, djelotvorna kao kupovna sredstva za čišćenje, ali su uz to i puno zdravija i jeftinija.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.