Prirodna sredstva za čišćenje u vašem domu

Autor Datum 13/05/2016

Kada ste posljednji put očistili madrac? Znate li kako se riješiti neugodnog mirisa iz mikrovalne peći, mrlje s tepiha i prekrivača? Za vječiti problem domaćica nisu potrebni skupi proizvodi. Sve što je potrebno je nekoliko sjajnih i praktičnih trikova, a pritom su prirodnja i jeftiniji.
prirodna sredstva za ciscenje

Alkohol za razliku od raznih sprejeva za čišćenje uspješno ubija bakterije koje uzrokuju nastanak lošeg mirisa i dezinficira ga.

Osim toga, ne treba ni spominjati kako je boca obične votke znatno jefitnija od namjenskih preparata za čišćenje.

Vjerovali ili ne, ona vam može poslužiti za mnogo više od pravljenja koktela. Upravo pomoću nje možete temeljito očistiti madrac, koji se vrlo često zaboravi prilikom čišćenja kuće.

Iako na njemu samo spavate, važno je imati na umu da se tijekom noći znojite, a sve to na kraju završi u unutrašnjosti madraca i vrlo je neophodno da se i on očisti s vremena na vrijeme.

Ako vam nije jasno kako uz pomoć votke očistiti madrac, objasnit vam. Sipajte je u bocu s raspršivačem i poprskajte madrac. Ostavite da se neko vrijeme suši i namjestite krevet. Nije komplicirano zar ne?

Znanstvenici sa Sveučilišta u Aleksandriji u Egiptu su otkrili da određena eterična ulja mogu učinkovito djelovati u borbi protiv grinja. Ako želite ih se riješite, najbolji učinak ćete postići uz pomoć eukaliptusa i karanfilčića koji su se pokazali kao najbolji u borbi protiv ovih parazita.

Za uklanjanje grinja u posteljini, u deterdžent dodajte 10 kapi ulja i operite je u vrućoj vodi.

Za presvlake na foteljama u boci s raspršivačem pomiješajte litru vode sa 20 kapi ulja i poprsakjte ga. Tepih operite tako što ćete promiješati prašak za peciva s deset 10 kapi ulja i tu tekućinu lagano izlijte na tepih, nakon toga ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim usisajte.

Ako vam je umak “eksplodirao” u mikrovalnoj peći, zagorjele kokice ili neugodan miris neke druge hrane upotrijebite limun tako što ćete ga presjeći na pola i na jednu stranu sipati so is njom dobro izribati. Miris limuna u kombinaciji s kiselinom će neutralizirati neugodne mirise.

Ukoliko imate problema sa skidanjem mrlja od hrane i pića s tepiha, namještaja i prekrivača, te bacate novac na vrlo često neučinkovita sredstva, uzmite komad ubrusa, ocat, vodu, deterdžent za sudove i eterično ulje. Ove sastojke promiješajte i ubrusom očistiti flekavu površinu.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.