Prirodne maske za njegu lica tokom zimskih dana

Prisjetite se koliko ste samo puta vidjeli mamu kako na lice stavlja krastavce ili masku od jogurta.

Još je mnogo recepata iz kućne radinosti koji će brzo, učinkovito i jeftino učiniti da vaša koža zimi zablista, bude mekana i predivna, ali će i usporiti procese starenja. Prirodne maske popularne su pogotovo zato što sa sigurnošću znamo što stavljamo na lice.
Evo nekoliko super maski za hladne dane:

Maska od zobi idealna je za regeneraciju kože oštećene hladnoćom

Pomiješajte istu razmjeru pahuljica, žumanaca jaja i meda. Dobro povezane sastojke treba nanijeti na lice i držati oko 20 minuta, a zatim isprati toplom vodom. Nakon ove maske koža bi trebala biti mekša i osvježena.

Maska od jaja idealna je za masnu kožu s porama

Bjelanjak jaja dobro umutite i nanesite na lice, a potom držite oko pola sata. Isperite toplom vodom.

Ova maska ​​će malo učvrstiti lice i izgledat puno zdravije i mladoliko. Zimi će ova maska ​​stvoriti zaštitnu barijeru koja će na odličan način štititi od hladnoće.

Maska od jogurta, za regeneraciju

Na lice nanesite jogurt ili kefir, ali izbjegavajte područje oko očiju. Opustite se 10 do 15 minuta i isperite lice hladnom vodom. Ova jednostavna maska ​​omekšat i regenerirati kožu i uravnotežiti njezinu pH vrijednost.

Maska od banana za mješovitu kožu

Ako imate mješovitu kožu kojoj je masna takozvana T-zona, idealna je maska ​​od banana.

Pomiješajte zgnječenu bananu i malo jogurta i ovu divnu kremu nanesite na lice 30 minuta. Tako ćete nahraniti kožu, učiniti je mekšom pa ćete zaboraviti na hladnoću i vjetar.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.