Prirodne maske za pomlađivanje lica

Umor nakon novogodišnjih proslava možete izbrisati stavljanjem jednostavnih i djelotvornih maski na lice za čije pripremanje vam nije potrebno više od par minuta.

Vitaminska maska ​​s kivijem i jabukom

Kivi je jedan od boljih izbora za dubinsko vlaženje i hranjenje suhe kože. Sadrži više vitamina C nego naranča a obiluje i citrusnom kiselinom i vitaminima A i E, poznatim sastojcima mnogih preparata kozmetičkih linija za njegu tijela.

Ovo egzotično voće možete iskoristiti za tretman pomlađivanja. Kivi sužava proširene pore, uklanja nečistoće i smanjuje sjaj kože koji nastaje pretjeranim lučenjem sebuma, a sok kivija popravlja cirkulaciju.

Kako napraviti masku? Zgnječite jedan kivi i pomiješajte s pola naribane jabuke. Izbjegavajte slatke jabuke (crvene) jer bi one mogle uzrokovati blažu upalnu reakciju kože. Masku nanesite na lice, vrat i dekolte i ostavite da stoji 15 do 20 minuta. Isperite vodom.

Osvježavajuća maska ​​s jabukom i svježim sirem

Jabuku ogulite i naribajte i dodajte dvije žlice svježeg sira. Smjesu dobro promiješajte i nanesite na očišćeno lice, vrat i područje dekoltea. Ostavite neka djeluje na licu 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.