Prirodne mješavine za uklanjanje dlačica sa lica

Autor Datum 03/05/2018

Uz pomoć običnog bijelog ili kukurznog brašna na najučinkovitiji način možete ukloniti sitne dlačice s lica.

Na ove prirodne načine možete ukloniti dlačice sa lica.

Prvi način

Pomiješajte jednu šalicu brašna (najbolje od leblebija), pola žličice kukrume i nekoliko kapljica mlijeka (tek toliko da se zgusne smjesa).

Nanesite je na lice, na dlačice u smjeru njihovog rasta i ostavite da se osuši 20 do 25 minuta. Nakon toga vlažnim ručnikom u suprotnom smjeru od rasta dlake skinite vlažnim ručnikom. Ostatke smjese ukloniti toplom vodom. Na kraju nanesite hidratantnu kremu. Tijekom ove vrste depilacije možete osjetiti blagu iritiaciju koja ne traje dugo.

Inače, ova vrsta depilacije omekšava i posvjetljuje kožu. Ukoliko je redovito budete prakticirali značajno ćete smanjiti dlake na obrazima i bradi.

Drugi način

Dlačice sa lica također možete ukloniti i smjesom limunovog soka i brašna od slanutka. Za ovu smjesu biće vam potrebno 10ml svježeg limunovog soka,1 šalica vode i 30gr brašna.

Sve dobro promiješajte da smjesa bude bez grudica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši nekih petnaestak minuta, pa jačim pokretima peskirom skinite u smjeru rasta dlačica.

Depilacija tijela

Jaču smjesu kojom možete ukloniti dlačice s drugih dijelova tijela dobit ćete mješavinom bjelanjaka, kukurznog brašna i šećera.

Umutite jedno bjelance sa jednom žlicom šećera, pa smjesi dodajte pola žlice kukurznog brašna, pa miješajte dok ne dobijete gustu pastu.

Nanesite je na suhu kožu u smjeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite s kože suprotno od smjera rasta dlačica.

Na ovaj način uklanjati iz korijena, a odličan je način uklanjanja gustih dlačica i rezultat duže traje.
Isto u videu ispod možete pogledati jedan način uklanjanja dlaka sa lica.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.