Prirodni lijekovi protiv herpesa

Herpes na usnama je vrlo neugodna pojava. Pored toga što pecka svrbi i dugo traje može i da predstavlja estetski problem. Iako po ljekarnama možemo kupiti mnoge kremice koje pomažu pri izlječenju herpesa nakon uporabe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.
prirodni-lijekovi-protiv-herpesa
Herpes je inače posljedica infekcije virusom Herpes Implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i uporabom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Recepti za liječenje herpersa:

* Napravite gustu smjesu od tri krupnija zrna češnjaka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

* Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim vodikom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim trgovinama zdrave hrane.

* Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu žlicu brašna prelijte s dvije šalice kipuće vode, malo prokuhajte i dobivenu smjesu mažite preko bolnih dijelova.

* Pomiješajte žlicu soli i žlicu sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta tijekom dana … Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.
Izvor:herbateka