Prirodni načini zaštite vaše kose od sunca

Ovi prirodni zaštitnici stvaraju zaštitni sloj na tjemenu čime sprječavaju prodiranje UV zraka, stvaranja opeklina i isušivanje kose. Najbolji izbor su zeleni čaj, kokosovo ulje ..
prirodni nacini zastite kose od sunca

Ovo su najbolji prirodni načini zaštite kose od sunca.

Aloe vera

Ona blokira opasne UV zrake i štiti kosu od sunca. Sprečava isušivanje tjemena i hrani kosu čime onemogućava njeno pucanje koje je ljeti češće zbog dehidracije. Najbolje je koristiti gel od aloe vere, umasirati ga na kosu i tjeme I ostaviti da djeluje 15 minuta. Nakon toga je treba isprati hladnom vodom.

Zeleni čaj

Jednako djelovanje kao aloe vera ima i ekstrakt lišća zelenog čaja. On obiluje katehinom koji štiti od UV zraka i često se koristi u prirodnim kremama za sunčanje. Stvara zaštitni sloj na tjemenu i sprečava prodiranje sunčevih zraka, a ujedno kosi daje crvenkasti odsjaj. Prvo treba skuhati zeleni čaj, ostaviti da se ohladi i potom njime oprati kosu. Na mokru kosu treba staviti zaštitnu kapu i ostaviti 15 do 20 minuta prije ispiranja.

Sezamovo ulje

Osim što štiti kosu od sunčevog zračenja i sprečava opekline na tjemenu, sezamovo ulje kosu čini glatkom i sjajnom. Ono ne zahtijeva dodatnu pripremu već je dovoljno na češalj nanijeti pet do šest kapi ulja i raščešljati kosu. Sezamovo ulje se može miješati s kokosovim i bademovim uljem.

Kokosovo ulje

Ovo ulje štiti od UV zračenja i blokira oko 20 posto zraka. Ono je ujedno odličan lijek protiv opeklina jer hidratizira teme i stvara prirodni sloj koji sprečava isušivanje. Nanosi se baš kao i sezamovo ulje. Dovoljno je pet do šest kapi nanijeti na češalj i potom raščešljati kosu. To će spriječiti mašćenje kose, a po želji ga možete dodatno umasirati na teme.

Vitamin E

On je prirodni zaštitnik od sunčevog zračenja i saveznik lijepe kose. Sprej možete sami napraviti kod kuće, a treba samo razmrviti dvije do tri tablete i pomiješati sa čašom vode. Mješavinu treba uliti u bočicu s raspršivačem i nanijeti na vlažnu kosu.
Izvor:24sata