Prirodni napitci za detoksikaciju organizma

Za dobro opće zdravlje je važno unositi dovoljno vode u organizam. Stručnjaci preporučuju barem osam čaša vode na dan. Pored vode, određeni napici također mogu poboljšati naše zdravlje i utjecati pozitivno na rad bubrega.

Ovi prirodni napitci mogu pomoći u detoksikaciji organizma.

Sok od cvekle

Cvekla je bogata betaina, koji je vrlo zdrava fitokemikalija. Pored toga, cvekla sadrži i antioksidanse i tvari koje povećavaju kiselost urina. Tako se iz bubrega bolje izbacuju tvari koje izazivaju pojavu kamenja.

Sok od limuna

Ovaj citrus također djeluje preventivno na nastanak kamena u bubrezima. Pomiješajte sok od 4 limuna i čašu vode i popijte blagotvoran napitak.

Napitak od brusnice

Vjerojatno već znate da brusnica izuzetno povoljno utječe na zdravlje urinarnog trakta. Ovi plodovi sprječavaju akumuliranje bakterija u mjehuru i sprječavaju nastanak infekcija. Pored toga, brusnica pomaže organizmu da izbaci kalcij oksalat koji u velikim količinama može izazvati nastanak kamena u bubrezima. Ukoliko ne pravite domaći napitak od brusnice, kupujte pića koje ne sadrže šećer, umjetne boje ili konzervanse.

Piće sa peršinom

Peršun sadrži karotenoide koji djeluju preventivno na pojavu raka, ali i željezo, klorofil i brojne vitamine. Klorofil čisti krv dok željezo pomaže organizmu da bolje apsorbira hranjive tvari i jača krv. Napitak od peršina jača imunitet i čuva zdravlje bubrega i mjehura.
Izvor:stvarukusa