Prirodni regenerator za kosu od maslinovog ulja

Da biste nahranili, obnovili i poboljšali elastičnost vlasi, ne morate trošiti “bogatstvo” na skupe frizere. Umjesto toga, napravite prirodni regenerator koji će vašoj kosi vratiti sjaj.
prirodni regenerator za kosu od maslinovog ulja
Sunce i zdrava kosa ne idu zajedno, ali zato je tu maslinovo ulje popraviti štetu nakon izlaganja UV zrakama. Da biste nahranili, obnovili i poboljšali elastičnost vlasi, ne morate trošiti “bogatstvo” na skupe frizere. Umjesto toga, napravite prirodni regenerator koji će vašoj kosi vratiti sjaj.

U teglu sipajte 150 mililitara maslinovog i dodajte pet kapi eteričnog ulja tamjana, zatvorite poklopcem i dobro protresite kako bi se smjesa sjedinila.

Tekućina ostavite da 24 sata da odstoji na hladnom i mračnom mjestu i ponovo promućkajte prije upotrebe. Kada kosu isperete toplom vodom, “okupajte” je uljem i to tako što ćete ga kružnim pokretima umasirati od tjemena do vrhova. Glavu prekrijte plastičnom vrećicom, pričvrstite ukosnicom ili gumicom, pa poslije pola sata vodom isperite kosu i šamponirajte kao što to inače činite.

Ukoliko vam je potreban brzi učinak, dovoljno je da maslinovo ulje utrljate sat vremena prije pranja.
Izvor:Novosti