Prirodni saveznici za duge i guste trepavice

Autor Datum 03/08/2018

Kada je riječ o trepavicama one su svakako, poslije usana, dio lica kojem žene najviše posvećuju pozornost prilikom šminkanja. Ali su isto tako vrlo često njima i nezadovoljne, jer su previše rijetke, vrlo svijetle i sporo rastu. Za prvi i drugi problem koristite maskaru, za treći – pomoć prirode.

Kao i ostale dlake na tijelu, trepavice imaju svoju brzinu rasta. Ukoliko opadaju ili su oštećene maskarom, morate pričekati da ponovo izrastu. Dok su dužina, boja i stanje vaših trepavica genetski određene, ipak postoje prirodni načini kako možete ubrzati njihov rast.

Vitamin H (biotin)

Biotin je prisutan u svakodnevnom životu stanice, ima vrlo bitnu ulogu prilikom stvaranja energije koja je njoj potrebna i održavaju razinu šećera u krvi u normali. Biotin pomaže u bržem rastu kose, a samim tim i trepavicama. Nalazi se u brojnim kozmetičkim proizvodima i namirnicama, poput sardina, oraha, badema, pivskog kvasca, banana i cijelih zrna žitarica. Žumance obiluje njime, ali sirova jaja sadrže glikoprotine koji sprječavaju apsorpciju vitamina H.

Antioksidansi

Vitamini C i E, dva antioksidansa, imaju veliku ulogu u normalnom rastu i razvoju dlaka na tijelu. Bez vitamina C kosa vam može postati suha. Također, vitamin C može zaustaviti oštećenje kose koja mogu biti uzrokovana od strane slobodnih radikala, i na taj način ona ostaje zdravija i istovremeno se regenerira. Vitamin E, s druge strane, pojačava cirkulaciju tjemena glave. Ove vitamine možete naći u citrusima, avokadu i zelenom povrću mesnatih listova.

Ricinusovo i maslinovo ulje

Malom količinom jednog od ovih ulja namažite rub trepavica uz kapak svake večeri pred spavanje, kako biste osigurali duže i deblje trepavice. Rezultate biste trebali vidjeti nakon mjesec ili dva. Novo izrasle trepavice bi trebale biti zdravije i jače od prethodnih. Ako ništa drugo, maslinovo ulje regenerira, pa će svakako oporaviti zdravlje vaših trepavica.

Vazelin

Ovaj alternativni tretman funkcionira na vrlo sličan način kao maslinovo i ricinusovo ulje. Malo vazelina razmažite po trepavicama, a iako ga možete ostaviti tijekom cijelu noći, možete ga i isprati nakon 15-ak minuta. Rast novih trepavica trebali biste primijetiti nakon nekoliko tjedana.

Ishrana

Ako je vaša prehrana bogata bjelančevinama i vitaminima, svakako biste trebali primijetiti pojačan rast trepavica. Zdrava hrana koja vam može pomoći uključuje ribe, jaja i jogurt, dok neće odmoći ni proteini soje.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.