Prirodni saveznici za ljepotu koje imate doma

Najbolja njega ponekad dolazi iz vaše kuhinje. Ako znate kako iskoristiti određene namirnice i proizvode, osigurat sebi najbolju njegu. Otkrivamo vam neobične saveznike ljepote koje sigurno imate pri ruci.
prirodni saveznici za ljepotu koje imate doma

Maslinovo ulje

Idelano je za njegu kože i kose. Omekšava i hidratizira suhu kožu, a idelano je i za njegu zanoktica. Jednostavno ga utljajte na suha područja ili zanoktice kako bi vaša koža bila meka i njegovana. Ukoliko imate suhu kosu, napravite masku od maslinovog ulja i žumanjka. Masku nanesite na kosu, ostavite da djeluje 30-60 minuta i temeljito operite.

Bebi puder

Ukoliko vam je nestalo šampona za suho pranje kose, poslužite se bebi puderom. Nanesite ga na teme i dobro iščešljajte kosu. Budite oprezni s doziranjem, ako imate tamnu kosu jer ćete teže iščešljati višak pudera ukoliko ste ga nanijeli previše.

Banana

Banana je bogata kalijem i vitaminima C, A i E. Idealna je za njegu kose. Izgnječite zrelu bananu, dodajte žlicu maslinovog ulja i masku nanesite na kosu. Kosu umotajte u kesu, te u ručnik, ostavite masku da djeluje 20-ak minuta i temeljito isperite.

Vrećice čaja

Iskorištene vrećice od čaja ohladite u hladnjaku i koristite kao obloge za umorne oči.

Šećer

Šećer je savršen u ulozi pilinga. Nježno ga utrljajte na usne ili druga područja s kojih želite ukloniti odumrle stanice kako bi vaša koža bila nježna i mekana.

Sirće

Žlicu jabukovog sirćeta dodajte u šampon kako biste s kose temeljito oprali sve preparate za njegu i oblikovanje. sirće je odličan i za olakšavanje raščešljavanje kose. Pomiješajte malo jabukovog sirćeta i vode, naspite u bočicu s raspršivačem, te naprskajte na krajeve kako biste kosu bolje raščešljali.
Izvor:Ljepota.ba