Prirodni savjeti kako da ublažite bol u grlu

Kada se javi blagi bol u grlu ne shvaćamo ozbiljno i nadamo se da će proći. Međutim, ako se ne izliječi u početnoj vazi može se dogoditi da ostanete bez glasa ili dobiti upalu krajnika! Spriječite tegobe našim korisnim savjetima …
prirodni-savjeti-kako-ublaziti-bol-u-grlu
Problemi s grlom često počinju grebanjem u grlu, onda se javlja otežano gutanje i na kraju ostanete bez glasa. Kućni lijekovi i priroda nam nude tvari koje mogu ublažiti tegobe pri gutanju i učinkovito suzbiti upalu.

Pogledajte prvih 5 savjeta koje treba primjeniti ako primijetite prve simptome:

* Bol može umanjiti ispiranje eteričnim uljima: 3 kapi ulja eukaliptusa 2 kapi ulja sandalovine i 1 kap ulja čajevca dodajte u čašu vode. Otopina primijenite 3 puta dnevno.

* Inhalacije također ublažavaju nadraženost i suzbijaju upale. U tu svrhu pomiješajte kamilicu, origano i majčinu dušicu. Dvije žlice te mješavine prelijte vrućom vodom i paru inhalirajte 10 minuta.

* U slučaju da tegobe potraju duže od 4 dana, konzultirajte liječnika.

* Protiv upale upotrebljavamo eterična ulja i gorke tvari kadulje. Nekoliko kapi 2,5% žalfijinog ulja iz apoteke otopite u malo tople vode i time 2 minuta ispirite usta nakon pranja zubi.
Izvor:lisa