Prirodni i zdravi napitci koji usporavaju starenje

Autor Datum 02/04/2018

Nezdrav način života i loša prehrana također su neki od razloga zbog čega počinjemo brže dobivamo bore.

Osim što treba da jedemo zdrave namirnice, isto tako moramo uključiti i neka zdrava pića u našu svakodnevnu prehranu.

Voda

Voda je vrlo važna kako bi tijelo ostalo hidratizirano. Uvijek ćete čuti ovaj savjet od stručnjaka za ljepotu. Voda pomaže dobiti sjajnu kožu, a također smanjuje starenje. To je zato što, voda pomaže da izbacite štetne toksine iz tijela. Ona pomaže da vaša koža bude vlažna i otvara pore.

Zeleni čaj

Ovo je jedno od najzdravijih pića koje ne samo da je dobro za kožu, nego i za tijelo. Mnogi ljudi koji su na dijeti piju 2-4 šalice zelenog čaja redovito samo da bi izgubili masne naslage. Zeleni čaj ima polifenole i EGCG (antioksidans) koji su korisni za kožu i kosu. Da bi imali gustu kosu i kožu bez bora, pijte redovito zeleni čaj.

Sok od rajčice

Ovo povrće bogato je antioksidansima. Likopen (antioksidans) bori se protiv starenja i pomaže u održavanju lijepe i njegovane kože. Ako vam se ne sviđa jesti sirovo povrće, samo ga iscijedite u sok. Paradajz poboljšava probavu i pokreće crijeva. On pomaže da izbacite toksine iz tijela i omogućuje imate lijepu i mladoliku kožu.

Topli kakao

Ograničena potrošnja kofeina je dobra za srce. Ako redovito pijete šalicu vrućeg kakaa, imaćete zdravo srce i sjajnu kožu. Prema mnogim istraživačima, kakao ima više antioksidansa nego kofein što ga čini zdravim pićem.Studija sa Sveučilišta Cornell pokazuje da kakao ima više antioksidansa od kave, crnog vina i zelenog čaja. Zadovoljite svoj ​​želju za slatkim tako što ćete popiti šalicu tolog kakaa.

Crno vino

Crno vino ima mnoge zdravstvene prednosti. Ako se konzumira u ograničenim količinama, crno vino može zaštititi srce od bolesti, a također bi vam moglo pružiti mlad i lijep izgled. Vino smanjuje starenja jer ima resveratrol (anti-age sastojak) koji čini da izgledate mlado, a ujedno vam produžava život. Možete popiti čašu crnog vina uz večeru kako biste ostali u formi i imali svjež izgled.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.