Prirodno ulje za sunčanje – Napravite sami

Svjedoci smo da na tržištu obitavaju firme koje se bore za prevlast. Također znamo i koliko novca je potrebno da biste sebi priuštili kvalitetno ulje za sunčanje. Nudimo vam bolje rješenje.

Ukoliko ste isplanirali da ovog ljeta budete izloženi suncu, kraj mora ili bazena, ovo morate probati. Nudimo vam sto posto prirodno ulje za sunčanje, koje vam neće opustošiti novčanik, a vašu kožu i ten će učiniti besprijekornim. Mnoge žene koje su probale ovo prirodno ulje, prezadovoljne su.

Da biste napravili prirodno ulje za sunčanje potrebni su vam sljedeći sastojci: nekoliko svježih mrkva, maslinovo ulje, nekoliko zelenih oraha, cvjetovi lavande i malo kadulje.

Priprema: Mrkve naribajte, orahe iseckajte i ubacite u teglu. Dodajte žalfiju, lavandu i prelijte maslinovim uljem. Tegla bi trebao biti dvije trećine puna. Ulijte do vrha maslinovo ulje, posudu zatvorite i ostavite da odstoji tri tjedna na sunčanom mjestu. Svakodnevno mućkajte sadržaj i na kraju ovo prirodno ulje za sunčanje procijedite kroz gazu i ulijte u plastičnuili staklenu bocu sa zatvaračem.

Maslinovo ulje ima zaštitni faktor dva, a razinu zaštitnog faktora povećavaju orasi i mrkva. Mrkva sadrži vitamin A i beta karoten, koji vašu kožu štite od starenja, a i ubrzava dobivanje preplanule boje. Lavanda djeluje blagotvorno na opekline i rane, a kadulja reducira celulit.
Izvor:savremena.me