Probajte 3 recepta za lijepe i njegovne nokte

Da biste se riješili zanoktica, morate biti strpljivi i disciplinirani. Najprije, mažite vaše ruke kremom nakon svakog pranja, kupanja i tuširanja. Poenta je da ne dopustite da vam se ruke isuše, jer je to prvi preduvjet za stvaranje zanoktica. Preporučujemo da to budu specijalizirane kreme ili ulja za nokte ili, pak, bebi krema. Ukoliko se, i pored sve opreznosti, pojave zanoktice, bitno je da ih pažljivo potisnete ili ukloniti.
probajte 3 recepta za lijepe i njegovane nokte

Krema za omekšavanje zanoktica

Potrebna vam je jedna žličica gline, žličica maslinovog ulja i tri kapi eteričnog ulja lavande. Miješajte sastojke žlicom dok ne dobijete kremastu masu. Kremu čuvajte u sterilnoj teglici, a koristite je jednom dnevno.

Krema za dugotrajno uklanjanje zanoktica

U lonac s vrelom vodom uronite posudu u koju ste prethodno stavili kakao i shea maslac. Miješajte dok se masa ne rastopi, pričekajte da se ohladi, a potom dodajte deset kapi eteričnog ulja limuna, jednu žličicu biljnog glicerina i pola žličice ulja vitamina E. Kremu čuvajte u hladnjaku i koristite svakodnevno. Nakon što je namažete, na ruke stavite pamučne rukavice.

Melem od crnog sljeza

Da biste na prirodan način liječili zanoktice u hladnu vodu preko noći namočite 50 g crnog sljeza, pa ga sutradan prije spavanja procijedite, zagrijte i koristite kao kupku za ruke i stopala. Korijen nokta možete mazati i kremom ili uljem od nevena.

Oštećene  nokte koji se listaju mažite sokom od crvenog luka ili ljutića, što češće tijekom dana tako ćete nokte održati zdravima i spriječiti pojavu zanoktica.
Izvor:femina