Probajte masaže koje brišu celulit

Ručna masaža uz tehnike štipanja, masiranje šakama i cijeđenja djelotvornija je i od masaže aparatima za uklanjanje celulita, a razna ulja poput ulja od bršljana ili badema pospješit efekt. Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu prehranu, povećanu količinu vode i vježbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita, da bi bila djelotvorna, ne smije biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne smije ostavlja masnice i oštećenu kožu.
probajte masazu koja brise celulit

Da biste to spriječili, važno je dobro nauljiti noge i stražnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit.

Ulje je mnogo bolji izbor od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osjetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano potiču cirkulaciju, a samim tim umanjuju celulit, ali nećete pogriješiti ni s običnim bebi uljem koje je mnogo povoljnije. Nanesite ulje od stopala do koljena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge pokušajte masirati barem minutu.

MASAŽA ŠTIPANJEM

Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nagomilane toksine.

MASAŽA CIJEĐENJA

Opustite mišiće i uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite ručnik. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

MASIRANJE ŠAKAMA

Šakama gnječite područja zahvaćena celulitom. Jačim stiskanjem Razbice masne naslage, pa će se i metabolizam poslije bolje boriti s njima.

Pogledajte još tehnika za smanjenje celulita u ovom videu: