Probiotici za zdravlje organizma tokom zime

Zahvaljujući mikroorganizmima koje sadrže, probiotici su vrlo važni za očuvanje zdravlja. Osnažuju imunitet, pozitivno djeluju na probavu, a važnji su i za ljepotu jer će uz njih vaša koža i kosa blistati.

Pokušajte konzumirati barem jedan probiotik dnevno, a mi vam otkrivamo nekoliko koji su najbolji za vas.

Jogurt – Nsikokalorični jogurt bez konzervansa i aditiva odličan je izbor. Jogurt sadrži bakterije koja pomažu organizmu da dobro funkcionira, regulira crijevnu floru, te pospješuje probavu.

Kefir – Bogat je vitaminima i probioticima. Ukusan je i odličan izvor zdravlja, pa biste ga svakako trebali uključiti u prehranu.

Tamna čokolada – Čokolada sadrži probiotike, antioksidanse, te stimulira probavni sustav. Osim toga, dokazano je da nas čini sretnijim. Treba li vam još neki razlog da uživate u dnevnoj dozi čokolade?

Masline – Ovaj probiotik sigurno je jedan od najukusnijih. Ima brojne koristi za tijelo, a možete ga jesti na bezbroj načina.

Kiseli krastavci – Ovaj probiotik odlično ide uz gotovo svako jelo. Budući da su dobri za zdravlje i probavu, svakako biste ih trebali jesti što češće.