Profesionalni look – Kombinacije

Većina poslova zahtjeva odgovarajući dress code. Vrlo je važno znati kako da iskombinujete boje i odjevne komade tako da ostavite dobar i snažan utisak, ali i dalje ostati profesionalno obučen. Danas ću vam pokazati nekoliko odjevnih kombinacija koje vam mogu dati dodatnu inspiraciju ili vam pomoću i planiranju narednih outfita.

Većina žena kada pomisli na profesionalni look misli na striktno žensko odijelo koje većinom može izgledati dosadno. Ali, odjeća se može kombinovati na mnogo načina, pri čemu opet ostaje otmjena i poslovna. Kod poslovnog looka vrlo je važno koristiti osnovne boje, poput crne, bijele i sive kao podlogu za kombinovanje nekih jačih boja. Uvijek bih preporučila kombinovanje jednostavnih boja, onih klasičnih i dodavanje jedne jače boje. Najbolje je da koristite asesoare u boji, najbolje je izabrati neku finu maramu u boji, kao dodatak ili torbu crvene boje na primjer. Tamno plava je jedna od najboljih boja za profesionalni izgled, jer je vrlo elegantna i nije tako snažna kao crna.

Također siva boja se može vrlo lijepo kombinovati, imate toliko nijansi sive koje možete odabrati, tako da daje mnogo mogućnosti za kombinovanja. Nadam se da će vam ove kombinacije dati više ideja u planiranju narednog izgleda za posao.

Ove modne kombinacije mogu da posluže kao inspiracija za poslovni outfit.